Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençler için daha iyi hayat şartları ve yeni fırsatlar sağlamak, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkân sağlamak, hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak amaçları doğrultusunda yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde Sinop Kuzey Yıldızı Gençlik ve Spor Kulübü tarafından hazırlanan “Türkiye'nin Şanlı Bayrağını Her Daim Göklerde Dalgalandıran Sinoplu Tekvandocular” projesi Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul gördü. 

1 Mart 2021 tarihi itibariyle start verilen proje kapsamında sporcular, fiziksel aktivite etkinliklerine pandemi kurallarına dikkat ederek Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu ve Yeni Modern Spor Salonunda devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Taekwondo, Taekwondo Liderlik Eğitimi ve Temel Beceri Koordinasyon Jimnastik Kursları, Kültür Gezileri, proje bünyesinde kurulan Sporcu Gelişim Atelyesinde ilçeler ve çevre illerden katılacak olan taekwondo takımları ile ortak antrenman, kamp çalışmaları ile bilgi birikim paylaşımı amaçlanıyor. 

PROJE 120 GENCE HİTAP EDECEK
Proje hakkında açıklamalarda bulunan Kuzey Yıldızı Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Fatih Özçelik, Sinop şehir merkezine yakın köy ve dezavantajlı gençlere fayda sağlamasının amaçlandığı projeden 120 gencin yararlanacağını söyledi. Özçelik; “Kulübümüz İlimizde ferdi sporlarda başarı gösteren ve Milli Takıma en çok sporcu kazandıran kulüp olma misyonunu devam ettirme adına her zaman alt yapı çalışmalarına önem vermiş ve deneyimli antrenörler eşliğinde İlimiz ve Ülkemiz sporuna katma değer sağlamıştır. Bu vizyonda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde sunduğumuz “Türkiye'nin Şanlı Bayrağını Her Daim Göklerde Dalgalandıran Sinoplu Tekvandocular” projemiz kabul görmüş Mart ayı itibari ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. İlimiz şehir merkezine yakın köy ve dezavantajlı gençlerimize öncelik verdiğimiz projemiz 120 gencimize hitap edecek ve konusunda uzman ve deneyimli antrenörler eşliğinde Taekwondo, Temel Beceri Koordinasyon Jimnastik ve Taekwondo Spor Liderliği eğitimleri, çeşitli sportif ve kültür gezileri ile sosyal faaliyetleri içeren çalışmalarımıza Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli olarak devam etmekteyiz. Projeye katılım gösteren gençlerimize bu hizmetler ücretsiz verilmektedir. Amacımız Sinop gençliği için farklı sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve eğitsel etkinliklerin gerçekleştirilebileceği nezih mekânlar oluşturularak gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasına katkı sağlamak ve Türk Sporuna katma değer sağlamaktır. Bizlere bu imkanı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber