Gençlik ve Spor ile Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak projesi "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi" 81 ilde eş zamanlı tamamlandı.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilimizde gerçekleştirildi.
Türk spor tarihinin en büyük altyapı projesi olarak değerlendirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, mayıs ayında 81 ilde eş zamanlı olarak başlatıldı.  İlimizde Merkez ve İlçelerde toplam 45 Okul ve 1663 ilkokul üçüncü sınıf öğrencisine ulaşıldı.

Öğrencilerin boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu başlıklarında değerlendirilerek, veriler Spor Genel Müdürlüğü Veri Havuzunda toplanıyor. Çocuklar uygun spor branşlarına yönlendirilmek üzere sportif kamplara davet edilecek.
Editör: Vitrin Haber