13-15 Nisan tarihleri arasında Amasya'da düzenlenen grup müsabakalarında Sinop Özel Final Temel Lisesi, İstanbul, Sivas ve Çorum temsilcileri ile oynadığı maçları kazanarak, Türkiye yarı finallerine gitmeye hak kazandı. Uzun yıllar sonra lise düzeyinde bir bayan basketbol takımı böyle bir başarı göstermiş oldu. 

Tüm sporcularına teşekkür eden Sinop Özel Final Temel Lisesi Yönetim Temsilcisi Barış Mert, başarının gurur verici olduğunu söyledi. Mert sözlerini şöyle sürdürdü; "İlk maçta İstanbul gibi bir ilin temsilcisine karşı iki sayı farkla aldığımız galibiyet, yarı finallere kalacağımıza dair inancımızı arttırdı. Sonrasında Sivas ve Çorum ekiplerini rahat skorlarla geçerek bunu başardık. Biliyorsunuz dershanelerin kapatılmasından sonra 'final' ismi altında Özel Okul olarak ilk senemizi geçiriyoruz. Bu başarıyı ilk senemizde elde etmemiz okulumuz sloganından da anlaşılabileceği üzere tesadüf değildir. Ayrıca bu başarının bu seneyle sınırlı kalmayacağını garanti ediyorum.

Uzun senelerdir basketbol branşında çeşitli yaş düzeylerinde bu spora emek vermiş antrenörümüz Anıl Çilingir ile gelecek senelerde de her turnuvada başarıyı kovalayacağımıza yürekten inanıyoruz. Belirtmek istediğim diğer konuda şu ki; velilerimizin en çok çekindiği konu çocuklarının spor yaparken derslerini ihmal etmelerinden korkmaları. Biz 'final' ailesi olarak önceliğimizi akademik başarıya veriyoruz.

Bunun için grup müsabakaları boyunca çocuklarımızın derslerinden geri kalmamaları için çeşitli branş öğretmenlerimizi Amasya'ya yolladık ve onlara adeta bir özel ders imkanı sağladık. Bu hususta takım antrenörümüz Anıl Çilingir'e ve okul öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ederim"
Editör: Vitrin Haber