AKUT Spor Kulübü Bisiklet Branşı sporcuları, 12-17 Ağustos tarihleri arasında Sinop'tan Mersin'in Anamur ilçesine bisikletle bin km yol kat ederek, 2015 yılının Ağustos ayında Kuzey Anadolu fay hattında bin 500 km pedal çevirerek başlattıkları projeyi, 2 bin 500 kilometreye çıkaracaklar. 

"BÜYÜK BİR SORU İŞARETİ VAR" 
Sinop'tan 12 Ağustos tarihinde yola çıkacak olan AKUT Spor Kulübü Bisiklet Branşı sporcuları, Derya Keçeci, M. Murat Boz ve Mahmut Doğrudil sırasıyla Kastamonu Tosya, Kırıkkale, Konya Cihanbeyli ve Mersin Mut'tan geçerek Anamur'a ulaşacaklar. Organizasyon, Marmara depreminin yıldönümü olan 17 Ağustos tarihinde, Mersin'in Anamur ilçesinde sona erecek. Çeşitli il ve ilçe merkezlerinde, Fay Hattı temasına uygun olarak, deprem ve doğal afetlerle ilgili etkinlikler düzenleyecek olan AKUT Spor Kulübü Bisiklet Branşı sporcuları, AKUT Arama Kurtarma Derneği tarafından hazırlanan dergi ve broşürleri dağıtacak. AKUT Ankara ekip lideri M. Murat Boz, her gün, her saat ve her dakika büyük ve yıkıcı bir depreme yaklaştığımızın altını çizerek, "Bilim bunu söylüyor. Gerek deprem geçmişimiz, gerekse ülkemizdeki büyük deprem üretme potansiyeli olan fay hatlarının varlığı, bizi depreme hazırlanma konusunda çok daha duyarlı olmaya teşvik ediyor. Buradan yola çıkarak, yakın tarihte bölgede yaşanan tüm depremleri birleştirdiğimizde, karşımıza bin 500 km uzunluğundaki Kuzey Anadolu Fayı çıktı. Projemiz de böyle doğdu" dedi. Boz, "Deprem aralıklarıyla ilgili bir algoritma oluşturmak mümkün olmasa da, deprem zincirinin devamlılığına ilişkin açık kanıtlar olmasına karşın, bu hareketliliğin bir yerde duracağına dair hiçbir veri yok. Ülkemizdeki deprem listesinin sonunda büyük bir soru işareti var. Bizler o listenin sonuna, görece yakın bir deprem ekleneceğini biliyoruz" ifadelerini kullandı. 

BAŞKA ÇARE YOK 
AKUT Spor Kulübü Derneği Bisiklet Branşı ve Proje Yürütme Kurulu Sorumlusu Derya Keçeci de, "Fay hattı, insanların doğayla barışık yaşamaktan başka çaresinin olmadığını gösteren bir metafor" diyerek projeyle ilgili görüşlerini ifade etti.
 
Editör: Vitrin Haber