Hentbol erkekler 1. lig A Klasman'da 11. hafta maçları bugün oynandı. Kendi evinde 06 Ater Spor Kulübünü ağırlayan Sinop Eğitim Spor Kulübü Hentbol Takımı ikici yarıda 5 sayı geride götürdükleri maçı 29-27'lik skorla galip bitirdi.

Maçın son dakikalarına doğru Eğitim Spor Kulübü tarafından üst üste atılan gollerle açılan farkla birlikte iyice sinirleri gerilen ve kendilerine haksızlık yapıldığını öne süren 06 Ater Spor Kulübü oyuncuları ve takım antrenörü maçı yöneten hakemlere sözlü saldırıda bulununca sahada istenmeyen olaylar yaşandı. Olayların büyümesi üzerine maçın 29'uncu dakikasında müsabakaya ara verildi. Verilen ara  sonrasında maça devam etmeyeceklerini söyeleyen 06 Ater Spor Kulübü Hentbol takımının bu tepkisi üzerine maç tatil edildi ve 06 Ater Spor Kulübü hükmen mağlup sayıldı. Yaşanan olaylar sonrasında maçtan mağlup olarak ayrılan ve 2 sayı kaybeden 06 Ater Spor Kulübünün ligdeki sıralamada da gerilere düşmesi beklenirken, Sinop Eğitim Spor Kulübü Hentbol Takımının ise 10-0 hükmen galip sayıldıkları maçtan elde ettikleri sayılarla üst sıralara yükselmesi bekleniyor. Bu tür tatsız olayların yaşanmasından olduça üzüntü duyduklarını söyleyen Sinop Eğitim Spor Kulübü Başkanı Cengiz Tokmak; "Maçın bizim galibiyetimizle sonuçlanması elbette bizi sevindirdi ama müsabakanın son dakikalarında sahalarımızda görmek istemediğimiz ve hiç bir sporcuya yakıştıramadığımız tatsız olayların yaşanması da oldukça üzücü. Sporun her zaman bir centilmenlik oyunu olduğunu düşünüyoruz. Müsabakalarda kaybetmekte var kazanmakta. Bize sadece bunu olgunlukla karşılamak düşer. Bu yüzden bugün yaşanan olayları bir talihsizlik olarak nitelendiriyorum" şeklinde konuştu. 

11. hafta maçından galip ayrılan Sinop Eğitim Spor Kulübü Hentbol Takımı Ligin 12. haftasında 16 Aralık Pazar günü deplasmanda Yıldız Teknik Üniversitesi ile karşılaşacak.

Ali Fuat Özşahin
Editör: Vitrin Haber