Sinop E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuzda bulunan çocuk ve genç hükümlülerle birlikte vakit geçirmek, geçmiş tecrübelerini aktarmak, hayata ve spora bakış açılarını değiştirerek farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirilen program, genç ve çocuk hükümlüler tarafından büyük memnuniyet ile karşılandı.
29 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen programda ilk olarak Efsane Futbolcularla genç ve çocuk hükümlü tutuklular kahvaltı yemeğinde bir araya geldi. Hükümlü tutuklularla yan yana oturarak oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen kahvaltı yemeğinde Efsane Futbolcular ile hükümlü tutuklular bir süre sohbet etti. 
Program daha sonra Kurum Çok Amaçlı Salonda düzenlenen panel programı ile devam etti. Efsane Futbolcular Oğuz Çetin, Hami Mandıralı, Ergün Penbe ve Ali Gültiken tarafından düzenlenen panel programına, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Ramazan Okan Özcan, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Öksüz, İl Jandarma  Komutanı J. Kd. Albay Halil Altıntaş, Kurum Müdür V. İsmail Tekeli, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Ramazan Yıldız, Kurum 2. Müdürleri Kadriye Arslan, Ali Kocamış, Spor Uzmanı Erol Taş, Hükümlü ve Tutuklular ile Kurum Personeli katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Öksüz tarafından açılış konuşması yapıldı. Başsavcı Duygu Öksüz konuşmasında, büyük başarılara imza atmış, birçok kez A Milli Takım Formasını giymiş Efsane Futbolcuların aramızda olmasından doyalı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Düzenlenen kahvaltı programı ve az sonra düzenlenecek panel ve ardından yapılacak gösteri maçı ile birlikte unutulmayacak güzellikte bir gün yaşanacağını bu vesileyle programın gerçekleşmesinde katkıları olan Adalet Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti.
Panel ile devam eden programda Efsane Futbolcular sırayla yaşam öykülerinden kısa bilgiler verdiler. Spor ve futbol kariyerlerinden de bahsedildiği panel programına hükümlü tutukluların sorduğu sorular ile devam edildi. Yaklaşık bir saat süren panelde hükümlü tutuklular geçmiş ve güncel sorularla Efsane Futbolcuları soru yağmuruna tuttu. Türk Futbolunun daha ileri ve daha başarılı hale gelmesi için Futbolun ve Futbol Kulüplerinin başında olan kişilerin sporu ve futbolu bilen, futbolun içinden gelen kişiler olması gerektiği, Kulüpler yasasının bir an önce çıkartılarak daha profesyonel bir yapıya gelmesi gerektiği konularına değinildi. Panel programının sonunda Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Öksüz tarafından efsane futbolculara günün anısına maket biblo hediye edildi.
Programda son olarak Efsane Futbolcular ile genç hükümlü tutuklular arasında yapılan gösteri maçı ve ardından hükümlü tutuklulara hediye olarak forma ve futbol topu dağıtılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber