Gençlik ve Spor Bakanlığı 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Faaliyetleri Programında yer alan Okullar Arası Gençler Futbol (Kız Erkek) yarı final müsabakaları tamamlandı. Müsabakalar sonucunda erkeklerde Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ve İstanbul Şehit Büyükelçi Galip Balkar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, kızlarda ise Sivas Gazi Anadolu Lisesi ve Malatya Spor Lisesi rakiplerini yenerek finallere katılma hakkını elde etti.
Okullar arası genç futbol yarı final müsabakaları kapsamında Sinop 80. Yıl Suni Çim Sahada gerçekleştirilen yarı final maçında Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Ankara Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini 3 – 0 mağlup ederek Sakarya’da final maçı oynamaya hak kazandı.

Maçın başlangıç düdüğünden bitiş düdüğüne kadar rakibinden üstün bir oyun sergileyen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi ilk yarıyı 3 – 0’lık skor ile tamamladı. Maçın ikinci yarısında iki takımda atakları gole çeviremeyince maçı Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi 3 – 0 kazandı. Sinop’taki Trabzonspor taraftarlarının meşaleler yakarak Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesine tezahüratta bulunmaları renkli görüntülere sahne oldu.

TAKIMIMIZ BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Futbol takımının kuruluşunun üzerinden çok zaman geçmemesine rağmen büyük başarılar yakaladığını söyleyen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan, başarıların ilerleyen dönemlerde katlanarak artacağını belirtti. Turan; “Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi akademik düzeyde eğitim veren bir okul. Futbolda da iyi bir çalışma ile iyi bir başarı yakaladık. Trabzonspor’daki alt yapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu hocamızın desteği ile 4 yıl önce başlatmış olduğumuz bu futbol takımı, 2 yıl önce Türkiye 2’incisi, geçen sene Türkiye şampiyonu oldu ve Türkiye’yi temsilen dünya şampiyonasına katıldı ve dünya şampiyonu oldu. Tabi bu okula ve oyuncularımıza çok şey kazandırdı. 18 öğrencimiz milli sporcu oldu. Bu çocuklar üniversitede okudukları 4 yıl boyunca bin 300 TL asgari maaş alacaklar, atamaları daha kolay olacak, üniversiteye girmeleri kolay oluyor. Yani hayatlarını kurtarmış oldular. Okulumuzu da güzel bir değer kattı” dedi.

HEDEFİMİZ AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
Sinop’ta oynanan Okullar Arası Gençler Futbol (Kız Erkek) yarı final müsabakalarında elde edilen başarının Sakarya’da oynanacak olan final müsabakalarında da devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan, Türkiye’yi Avrupa Şampiyonasında temsil ederek Türkiye’ye Avrupa Şampiyonluğu kupasını getirmeyi arzuladıklarını söyledi. Turan; “Okulumuz Türkiye çapında adını biraz daha duyurmuş oldu. Bu senede çalışmalarımız yine Sadi hocamızın desteği ve Trabzonspor’un desteği ile devam ediyor. Bu senede hedefimiz Avrupa Şampiyonu olmak. Bugün burada güzel bir oldu ve Sakarya’ya gitmeye hak kazandık oyuncularımızı ve teknik ekibimizi tebrik ediyorum. Sakarya’da da inşallah Türkiye Şampiyonluğunu elde edip, yine Türkiye’yi Avrupa Şampiyonasında temsil etmek ve Türkiye’mize bir Avrupa Şampiyonluğu kupası getirmek hedefimiz. Ben çocuklarımıza inanıyorum çok iyi çalışıyorlar ve gayret gösteriyorlar. Kesinlikle Avrupa Şampiyonluğunu alacağımıza inanıyorum. Geçen sene şampiyon olan kadrodan hali ile mezun olanlar, bir kısmı hala öğrenci olup yaş bakımından oynayamıyor hali ile bir yaş sınırlaması var. Ama Sadi hocamızın da desteği ile onların yerini dolduran çocuklarımızın da onlardan aşağı kalır yanı yok. Koordineli bir çalışma yaptığımız için böyle başarılı oluyoruz. Çocuklarımıza güveniyorum ve Türkiye’mize bir Avrupa Şampiyonluğu kupasını getirmeyi amaçladık ve inşallah başaracağız. Yerel basın olarak size de ilgi alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SİNOP’A TEŞEKKÜR EDİYORUM
Okullar Arası Gençler Futbol (Kız Erkek) yarı final müsabakaları için geldikleri Sinop’ta kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan oldukça memnun kaldıklarını belirten Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan, misafirperver tavırlarından ötürü tüm Sinoplulara teşekkür etti. Turan; “Sinop’a teşekkür ediyorum. Burada çok rahat ettik, sevdik, beğendik. Yaşlandığımız zaman burada ikamet etmeyi düşünüyorum. Sinop’u çok beğendik. Hem coğrafi özelliği bakımından küçük ama sevimli bir şehir. Gerçekten biz burada olmaktan çok mutlu olduk. Öncelikle gerçekten Sinop’un hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Türkiye’de Hakkari haricinde gitmediğim hiçbir şehir yok. Kendi memleketimizde dair bu kadar samimi sıcak insanlardan dolayı çok memnun olduk diyerek sözlerine başlayan Trabzonspor Alt yapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu; “Ben zaten Sinop’u biliyordum. Daha önce çok gelip gittim. Hem Sinop halkına hem de bu organizasyonu gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyoruz. Sinop’ta ki ilgi alaka çok güzel. Ayrıca yerel basın olarak size de çok teşekkür ediyorum. Bizim okul takımımızın bir ismi var. Geçmişte değişik dönemlerde başarılı olmuş, geçen yılda Dünya Şampiyonu olmuş bir ekip. 1997 doğumluların oynayamamaları ve mezun olmaları biraz daha jenerasyonun küçülmesine neden oldu. Ama hedefimiz yine büyük. Bu çocuklar Trabzonspor altyapısının çocukları. Onlara yakışan buradaki güzel oyun ile galip geldikleri gibi inşallah Sakarya’da da galip gelerek Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek” dedi.
Maçın ardından, madalyalarını ve başarı belgelerini alan futbolcular taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirip kolbastı oynadılar.       
 



AA
 
Editör: Vitrin Haber