AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop’ta gerçekleştirilecek spor yatırımları hakkında bilgiler verdi.

2017 yılı içerisinde Sinop’ta modern spor tesislerinin kurulması için çalışmaların başlatılacağını söyleyen Milletvekili Nazım Maviş, bu hizmetlerin en önemlilerinden bir tanesinin Dokuzoğlu stadının yenilenerek modern bir stat haline dönüştürülmesi olacağını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Sinop Dokuzoğlu stadının yenilenmesi için 10 Milyon TL’lik bir ödenek aldıklarını söyleyen Maviş, 2017 yılının ilk çeyreği içerisinde Dokuzoğlu stadının yıkım ve yapım ihalesini tamamlamış olacaklarını ifade etti. Maviş; “Biliyorsunuz Dokuzoğlu stadımız Sinop’ta bütün futbol etkinliklerimizin yapıldığı, çeşitli gösterilerimizin yapıldığı bir stadımız. Ancak, çok eski bir stat. Hem tribünlerinin hem soyunma alanlarının, hem stadın hem de stadın tüm görselliğinin yenilenmesi gerekiyor. Bunu için Gençlik ve Spor Bakanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucu Dokuzoğlu stadı için yaklaşık 10 Milyon TL’lik bir ödenek tahsis edildi. Dokuzoğlu stadın önce yıkımı sonra da daha modern şartlarda bir stat haline kavuşturulabilmesi için bir yapım ihalesi gerçekleştirilecek. Fakat bizim yıkımı yapabilmemiz için gerekli çalışmalar başladığında imarda Dokuzoğlu stadının içinden yol geçtiğini tespit ettik. Bununla ilgili belediye meclisi gerekli imar değişikliklerini yaptı. Sanıyorum Mart-Nisan ayı gibi yani 2017 yılının ilk çeyreği içerisinde Dokuzoğlu stadının yıkım ve yapım ihalesini tamamlamış olacağız” dedi. 

2 BİN 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Sinop’ta 2017 yılı içerisinde tamamlanması planlanan spor yatırımları arasında yer alan 2 bin 500 kişilik kapalı spor salonu projesi ile ilgili yürütülen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 12 Milyon TL’ye mal olacak olan büyük proje tamamlandığında Sinop’un modern bir salona kavuşacağını belirtti. Maviş; “Yine aynı şekilde Sinop’umuza çok modern, altı adet spor salonundan oluşan, standartları son derece yüksek olacak 2 bin 500 kişilik bir kapalı spor salonu yapılacak. İçerisinde 5 adet küçük salonun olacağı 1 adet de uluslar arası standartlara uygun spor salonunun olduğu, yine içerisinde başka etkinliklerin de yapılabileceği yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacak olan bu büyük projeyi de yine 2017 yılı içerisinde yapmayı planlıyoruz. Tüm bunların yanında zeytinlik mahallesinde bireysel sporlar salonu yapacağız. Mahalleli gençlerimizin vakit geçirebilecekleri bir spor salonu olacak” diye konuştu.

KARADENİZ BÖLGESİNDE TEK OLACAK OLAN ATIŞ POLİGONU İNŞA EDİLECEK
Sinop’a kazandırmayı planladıkları spor tesisleri arasında ve Karadeniz bölgesinde tek olacak olan trap ve skeet atış poligonunun da yer aldığını ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, bu tesis için gerekli ödeneğin 2017 yılı içerisinde çıkartılmasının amaçlandığını belirtti. Maviş; “Yine bireysel sporlar bağlamında Sinop’umuza kazandıracağımız ve Karadeniz bölgesinde tek olacak olan trap ve skeet atış poligonu yapılacak. Bunun da projesi şu anda hazır. 2017 yılında ödeneğini çıkarttırmayı planlıyoruz. Eğer bu yıl bu ödeneği çıkarttırabilirsek inşallah hızlı bir şekilde atış poligonu da Karadeniz bölgesinin tek bireysel sporlar atış poligonu olacak. Söz verdiğimiz gibi Sinop’umuzun yatırımlarını takip etmeye devam ediyoruz. Sinop hizmetlerin en iyisini en güzelini hak eden bir il ve bizler de bu hizmetleri Sinop’umuza kazandırmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber