ORDU (AA) - Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından aşevinde pişirilen yemekler, ihtiyaç sahibi 800 kişinin her gün kapısına kadar götürülüyor.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlı kişilerin evlerine ulaştırılan sıcak yemeklerin, yardıma muhtaç kişilerin soğuk kış günlerinde içini ısıtan bir uygulama olduğunu belirterek, "Çok sayıda kişinin dua ettiği bu proje, benim de vicdanen en rahat olduğum projemizdir" dedi.
Bazı yardıma muhtaç yaşlı ve yalnız insanların huzurevine yerleşmek istemediklerini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, "Evinde kalarak, komşularından ayrılmak istemiyor. Yemek yapacak durumu olmayan vatandaşlarımıza, hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle her gün sıcak yemek gönderiyoruz. Evde yaşayan kişi sayısına göre özel olarak hazırlanmış sefer taslarıyla 3 çeşit yemeği kendilerine teslim ediyoruz" diye konuştu.
Vali Balkanlıoğlu, yemeklerin, ustalar tarafından son derece lezzetli yapıldığını ifade ederek, "200 kişiyle başlayan sıcak yemek uygulamamızda şu anda sayı 800'e çıktı. Göçmenlerin de istifade ettiği bu uygulamamızda sayıyı ileriki günlerde bin kişiye kadar çıkartmayı öngörüyoruz" dedi.
Aşevi'nde her gün yapılan yemeklere, hayırsever vatandaşları da katkı sunmaya davet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, şunları söyledi:"Mesela İstanbul'da tekstil işiyle uğraşan hayırsever bir iş adamımız vakfımıza bir araç gönderdi. İsteyen vatandaşlarımız adaklarını buraya bağışlayabilir. Sofrada benim de tuzum olsun diyen hayırsever vatandaşlarımız, kendi ekonomisi ölçeğinde paylaşmak istediği 1 kilogram pirincini vakfımıza bağışlayabilir. Böylece ihtiyaç sahibi, yardıma muhtaç insanlarımızın sofrasına katkı sunmuş olurken hayır da işlemiş olur."
Kaynak: aa