Sarı-lacivertli kulübün eski kaptanlarından Çetin, bir programa katılmak üzere geldiği Sinop'ta Fenerbahçe'de yaşanan başkanlık ve teknik kadro değişimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 
Futbol hayatı boyunca Fenerbahçe'de çok özel günlerinin geçtiğini ve bu nedenle kulüpte yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini vurgulayan Çetin, Ali Koç'un camianın beklentilerini karşılayacak seviyede çok değerli bir isim olduğunu anlattı. 

Fenerbahçe'nin ilerleyen süreçte Ali Koç başkanlığında adım adım belirli yere geleceğine inandığını dile getiren Çetin, ancak şu an içerisinde bulunan ortamda memnun olmadıkları bazı konular bulunduğunu ifade etti. 

Çetin, kulüplerde değişim ve dönüşümün zaman zaman yapılması gerektiğine dikkati çekerek, "Sayın Ali Koç'un olduğu ortamda gelecekle ilgili beklentiler hep büyük olacaktır ancak Sayın Koç'u bir kenara bırakarak Fenerbahçe'de genel işleyiş açısından memnun olmadığımız birçok şey var. Tabii ki gelişim, dönüşüm önemli ama bunları yaparken kimlerle yaptığın çok önemli. Bizim futbol kültürümüz içerisinde kulüp yapılanmalarında futboldan gelen insanların dışarıda kalması ve kurumsal hafızayı taşıyan hiç kimsenin oluşumda yer almaması en büyük handikaplardan biri." diye konuştu.

"UYGULAMALARIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"
Fenerbahçe camiasının Ali Koç ve ekibini göreve getirerek doğru bir iş yaptığını ancak değişim ve dönüşüm sürecindeki bazı uygulamaları doğru bulmadığını aktaran Çetin, şunları söyledi:
"Mesela Galatasaray camiası da aynı maddi zorluklarla karşı karşıya ama kulüp içerisinde herhangi bir kaos yaşamadan bu değişimi küçük küçük yapıyorlar. O nedenle bugün Süper Lig'in en iddialı takımı Galatasaray. Bunun sebebi kurumsal hafıza. Fatih hoca hem yerli bir teknik adam, hem de kulübün geçmişten bugüne kurumsal hafızası. Dolayısıyla takım içerisinde bir kaos oluşmadan onlar da değişim yapıyorlar. Fenerbahçe'de 'Gençleşeceğiz, 4-3-3 oynayacağız' gibi söylemler Phillip Cocu'yu devamlı arayış içerisine soktu ve ciddi puan kayıplarına sebebiyet verdi. Sonuç olarak Ali Koç ile doğru bir yola girildi ama uygulamaların doğru olduğunu düşünmüyorum." 

"DAMİEN COMOLLİ İŞLEYİŞİ BOZDU" 
Oğuz Çetin, sportif direktör Damien Comolli gibi bir ismin kulüpte sadece transfer yapmak için görev almaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: "Phillip Cocu yabancı bir teknik adam. Taraftarı, basını, kulübü, yöneticisini bırakın, daha takımını tanımıyor ve tanımak için bir süreç yaşıyor ancak Fenerbahçe'nin bu süreci yaşamasına gerek yoktu. Nasıl ki kurumsal hafıza Beşiktaş'ta Şenol Güneş, Galatasaray'da Fatih Terim üzerinden yürüyorsa Fenerbahçe, Damien Comolli'yi getirerek bu işleyişi bozmuş oldu. Çünkü orada Comolli hiçbir şey bilmiyor. Yani Comolli gibi bir isim Fenerbahçe'ye sadece transfer yapmak için mi geldi? Özellikle yabancı teknik adam varsa o mevkideki bir kişinin bence camiayı ve Türk futbolunu çok iyi bilen, futboldan gelen birisi olması lazım." 

 
Editör: Vitrin Haber