2018 – 2019 Eğitim Öğretim yılı içerisinde yapılması planlanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş ve İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız'ın katılımıyla 85.Yıl Kemalettin Sami Paşa Spor Salonunda başladı.

10 Ekim – 7 Kasım 2018 tarihleri arasında Vali Köksal Şakalar’ın himayelerinde gerçekleştirilecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde Merkez ve 8 İlçe İlkokullarda eğitim gören 2 bin 278 3. sınıf öğrencisinin yetenek taramasından geçirilmesi planlanıyor.

Proje hakkında Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin amacının sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek, onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan sportif yeteneğe sahip çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilerek, spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak olduğu aktarıldı. 
8 farklı istasyonda yetenekleri test edilecek çocukların ölçüm sonuçları veri tabanına kaydedilecek ve yapılan inceleme sonrasında öğrenciler yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilecek. Seçilen öğrencilerin spor eğitimi alması için ise destek verilecek.
Editör: Vitrin Haber