Gençlik ve Spor Bakanlığı 2016 – 2017 Eğitim Öğretim Yılı Spor Genel Müdürlüğü Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şubesi Yıllık Faaliyet Programında yer alan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Finali 25 Mayıs Tarihinde Merkez Dokuzoğlu Stadyumunda gerçekleştirildi.

Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okul Sporları Şubesi Yıllık Faaliyet Programında yer alan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği 2016 Yılı Aralık ayında planlanarak, 7 İlçe Merkezi ve Merkez İlçede toplam 6 bin İlkokul 1. 2. 3. 4. Sınıf öğrencilerin katılımı ile sınıflar arası ve İlçe Birinciliği formatında düzenlendi.

Açılış Seremonisi 1 Dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş’ın açılış konuşmaları, Türkeli Atatürk İlkokulu Halk Oyunları gösterileri ile Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Finali başladı.

Açılış Seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Okul Müdürleri, Okul İdarecileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörler, Sporcu Öğrenciler, Hakemler ve Veliler katıldı.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Finali toplam 18 İlkokulun, 40 idarecinin ve 400 sporcu öğrencinin katılımı ile İlkokul 1.Sınıflar arasında Halat Çekme Oyunu, İlkokul 2. Sınıflar arasında Labut Devirme Oyunu, İlkokul 3.Sınıflar arasında

Beceri Koordinasyon Oyunu ve İlkokul 4.Sınıflar arasında Yakan Top Oyunu gerçekleştirildi.

Yarışmalar sonucunda Dereceye giren Okullara Ödülleri; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İl Tertip Kurul Üyeleri Selma Haspolatlı, Yeşim Bulak, Ramazan Kaba, Okul Sporları İl Tertip Komitesi Üyesi Murat Birincioğlu, Okul Müdürleri, Okul İdarecileri, Beden Eğitimi Öğretmenleri, Antrenörler, Hakemler ve Veliler tarafından takdim edildi. 
Editör: Vitrin Haber