Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Boyabat’ta Taekwondo okulum” proje kapsamında 29 Ekim 2017 tarihinde başlayan Taekwondo çalışmaları ilk meyvesini verdi.
62 sporcunun  başarılı oluğu imtihanda, sporcular istenilen teknikleri başarı ile yerine getirmelerinin sonucunda bir üst kuşak seviyesine terfi ettiler. Terfi eden sporculara başarı belgeleri ve yeni kuşakları İl temsilcisi Milli Takım Antrenörü Şaban Değermenci, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr Fatih Şahin, Ulusal Hakem Nevzat Yakın, Sinop Taekwondo İl Organizasyon Kurulu Başkanı Ufuk Öztürk, Durağan Antrenörü Osman Yıldırım tarafından verildi.

TAEKWONDO ALT YAPISINA ÖNEM VERİYORUZ

Sınav Komisyon Başkanı Barış Tosun sınav sonunda yaptığı açıklamada; “ Sinop’un lokomotif  branşlarından Taekwondo alt yapısına her zaman önem veriyoruz. Hedefimiz Sinop Taekwondosunu Türkiye’de, Türk Taekwondosunu Dünyada en iyi şekilde temsil etmek. Bu misyonla Sinop’ta olduğu gibi Boyabat’ta da alt yapı çalışmalarına başladık. Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünde başladığımız çalışmalarımıza ara vermeden devam ettik, ediyoruz.  Sporcularımıza Federasyon talimatları gereği dörder aylık arayla senede üç dönem sınav yapmaktayız. Her sınav sonrası çocuklarımızın gelişimlerini gözlemlemekteyiz. Bu sınavlarda gelişim gösteren sporcularımız ilimizi temsil edecek seviyeye gelmelerinin ardından yarışmacı takımımıza dahil edeceğiz” dedi.       

BOYABAT’TA TAEKWONDOYA İLGİ OLDUKÇA FAZLA
Sinop’un güzide İlçelerinden Boyabat’ta taekwondoya ilginin fazla olmasının gelecek adına  sevindirici olduğuna vurgu yapan Tosun; “Ailelerimizin çocuklarını hem spor, hem de Taekwondonun temeli olan saygı, sevgi ve disiplin için tercih ettikleri bir branş Taekwondo. Bize bu özverili çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü sayın M. Kazım Açıkbaş, İlçe Müdürümüz sayın Faruk Erdem ve kurumuz çalışanlarına teşekkür ederim. Sporda başarının en önemli aktörlerinden velilerimize de bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları için ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Taekwondo çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde, Boyabat Spor Salonunda Cumartesi  ve Pazar günleri devam etmekte olup, kursa kayıt 7-15 yaş her vatandaş kurslardan ücretsiz faydalanabilecektir. 
Editör: Vitrin Haber