Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarının Özel Yetenek Sınavıyla öğrenci aldığı Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümlerine hazırlık amaçlı olarak kurslar düzenleniyor. 

Tamamı ücretsiz olarak düzenlenen kurslarda öğrencinin LYS Puanı doğrultusunda Üniversitelere yönlendiriliyor. Sporcular haftanın 4 günü olmak üzere Şehir Stadındaki atletizm parkuru ve spor salonunda Beden Eğitimi Öğretmenleri Mustafa Kalıpçı, Nazmi Yeğin ve Recep Vatansever tarafından teknik ve kondisyon ağırlıklı antrenman yapıyorlar.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik gerçekleştirilecek olan kursların tamamının ücretsiz olduğunu söyledi. Eliçevik; Çalışmalarımıza katılacak olan öğrencilerimiz arasından ön seçme yapıyoruz. Sınavlara hazırlanan öğrencilerimizin Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okullarına girebilmeleri için LYS puanları ile spor geçmişleri çok önemli bir faktör, bu nedenle bu çalışmalara başlamadan önce konularında tamamı uzman arkadaşlarımızla birlikte teknik bir değerlendirme yaparak bilimsel bir harita üzerinden hareket ediyoruz. Tabi ki, her üniversiteye giriş koşulları birbirinden farklılık arz ettiği için titiz çalışmak gerekiyor” dedi.

BESYO’ya giriş sınavları hususunda İlçe olarak hayli tecrübeli olduklarını ifade eden Eliçevik; “Önceki yıllarda ilçemizden Sema Çatak, Resul Kahyaoğlu, Meray Çankırılı, Emre Kuş, Besim Muslu , Yunuş Kuş ve bunun yanında bir çok isimin tamamı Boyabat’ta faaliyet gösteren spor kulüplerimizde forma giyip, daha sonra Kurumumuz bünyesinde açılan kurslarda yetiştirilip, özel yetenek sınavlarını dereceyle kazandılar. Bu sene de tarih inşaalah bu gelenek sürecek gençlerimiz ipi rahatlıkla göğüsleyecektir” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber