Beyşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Oryantiring Federasyonu ve Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından 14 yaş altı 1. kademe bölge oryantiring yarışları düzenlendi. Türkiye’nin 25 farklı ilinden gelen 300’ün üzerinde sporcunun mücadele ettiği yarışlara Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK, 40 kişilik kafile ile katıldı. 

Beyşehir Gölü kıyısında başlayan ve Vuslat Parkında sona eren yarışların ardından, Konya ilini gezen Boyabat kafilesi şehrin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti. 
Mevlana Türbesi, Meram Bağları gibi kültürel mekanları ziyaret eden Boyabat temsilcileri, katıldıkları yarışlar ile kendilerini geliştirme imkanı buldu.

Yarışlarla ilgili olarak konuşan Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK Başkanı Kesim Yıldız; "Katıldığımız her yarış sporcularımız için yeni bir tecrübe. 40 sporcuyla katıldık ve her sporcumuz elinden geleni yaptı. Konya'da çok değerli anlar yaşadık. Sporcularımızı yarışlardan sonra Konya'nın önemli yerlerine götürdük. Sporcu fiziksel, düşünsel olarak ve aynı zamanda kültürel olarak da beslenmeli. Ben bu yarışlara katılmamızda emeği olan tüm idarecilerimize, antrenör ve öğretmenlerimize, sporcularıma ve velilerine çok teşekkür ediyorum. Başarılarımızı sürdüreceğiz inşallah." dedi.
Editör: Vitrin Haber