Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Oryantiring Federasyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Kastamonu Oryantiring İl Temsilciliği  işbirliğinde düzenlenen organizasyona 4 kulüp katıldı.

24 Eylül 2017 Pazar günü gerçekleşen 'Ilgaz Dağı Milli Park Müdürlüğü Kastamonu Oryantiring İl Temsilciliği 1. Labirent Oryantiring Yarışması'na 21 sporcuyla katılan Yaşar Topçu YİBO GSK sporcusu turnuvada 2. oldu.
Arkadaşlıkların geliştirilmesi ve yeni sezonda başlayacak yarışmalara hazırlık amacıyla düzenlenen hazırlık turnuvasında Boyabatlı sporcular gerçek turnuva gibi büyük mücadele verdi.

Kastamonu'da GÖL Anadolu Lisesi, Kastamonu Fen Lisesi ve Kastamonu Saat Kulesini de ziyaret eden Boyabat kafilesi, Ilgaz Dağı'nın eşsiz doğal güzelliğinde yarışmanın tadına vardı.
Yarışma sonrası ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz de katıldı. Ödül töreninde Yaşar Topçu YİBO GSK sporcusu Gül Özcan'a ikincilik madalyası ve hediye verildi. Yarışmaya katılan tüm sporculara da katılım belgesi ve sürpriz hediyeler takdim edildi.

Yarışma sonrası açıklama yapan Yaşar Topçu YİBO GSK Başkanı Kesim Yıldız; "2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasıyla sporcularımız eğitim-öğretimde olduğu gibi sporda da çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Kulüp yönetimi olarak sporcularımızla el ele verip yeni başarılar elde etme amacındayız.Bu turnuva bizim için hazırlık yarışması oldu. Gerçek rakiplerle zamana karşı hedeflerimizi bulduk ve ikinci olduk. Hedefimiz Türkiye birinciliği. Geçtiğimiz sezon Türkiye ikincisi olmuştuk. Kulüp olarak ve bireysel olarak Türkiye birinciliğini almak istiyoruz. İnşallah başarırız. Turnuva boyunca desteklerini esirgemeyen Kulüp yöneticilerimize ve sporcularımızı sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. 
Editör: Vitrin Haber