Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” kapsamında düzenlenen ücretsiz gezilere, Boyabatlı gençlerden yoğun talep var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan “Seyyah Bizim İller Projesi” ile Boyabatlı ve üniversiteli gençler, çevre illeri tanıma ve gezme imkanı buldu.

-Her sene ilgiyle takip ediliyor
Gençler tarafından her sene ilgiyle takip edilen Seyyah Projesi, Genç Seyyahları günü birlik komşu illere misafir ediyor. Kendi imkanlarıyla gezilere ve gençlik faaliyetlerine katılamayan gençler, çevre illeri gezerek yeni yerler görme fırsatını yakalıyor. 

-Boyabatlı 350 Genç Seyyah
Proje ile 14-26 yaş grubundaki gençlerin, çevre illerin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanımaları ve sosyal yönlerinin gelişmesi amaçlanıyor. Seyyah Bizim İller Projesi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen okullardan geziler düzenleniyor. Bugüne kadar Boyabat'tan 350 genç, günübirlik Samsun, Amasya ve Kastamonu illerine giderek arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirme imkanı buldu.

-İlk kez şehir dışına çıkan genler var!
Geziye katılan gençlerin, yeni dostluklar edindiklerini ve daha önce görmedikleri yerleri görme ve gezme imkanı bulduklarını kaydeden Boyabat Gençlik Merkezi yetkilileri Seyyah Projesiyle kapsamında yaklaşık 500 öğrenciyi çevre illere götürmeyi planladıklarınızı belirtiyor. 
Katılımın ücretsiz olduğu gezilere Boyabatlı ve üniversiteli gençlerin her sene yoğun ilginin olduğu söyleniyor. Düzenlenen gezilerden lise ve üniversiteli gençler yararlanabiliyor. Gezilerle, birlikte bazı gençler ilk kez kent dışına çıkarken çok mutlu olduklarını aktarıyor.

Editör: Vitrin Haber