Bu sezonda Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek olan Boyabat1868 Spor Kulübü hem kendi tarihinde ilk defa 3. Lig’e yükselmeyi hedefliyor, hem de Sinop’un ve Boyabat’ın profesyonel lig hasretine son vermeyi amaçlıyor.

Sezon açılışını "3. Lig" parolasıyla başlatan ve oturmuş kadro yapısını yeni transferlerle güçlendiren Boyabat1868, kendi tesislerinde kamp çalışmalarına devam ederken bir taraftan da hazırlık maçları yapıyor.

Bölgesel Amatör Ligin iddialı takımlarından Boyabat1868, Trabzonspor altyapısında yetişen 2. Lig, 3. Lig ve BAL ligi tecrübesine sahip Ufuk Sonay ile anlastığını açıkladı.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada; Türkiye Kupası 3 maç 2.Lig 15 maç 3. Lig 21 maç BAL Ligi 140 maçı olan Hasan Üstünkaya, Türkiye Kupası 1 maç 3.Lig 6 maç BAL Ligi 72 maç ile Burkay Ahmet Yazıcı ve BAL Ligin tecrübesi olan 34 maç yapan başarılı kaleci Emirhan Lüle ile yeni sezonda anlaşarak yeni transferlerin takıma güç katacağı dile getirildi.

Kulüp yöneticileri ayrıca; Boyabat1868, BAL Ligi tecrübesine sahip deneyimli oyuncular Ahmet Balcancı, Yakup Başkurt ve Emral Gülmüş’le 3.Lig yolunda beraber olacaklarını belirtti.

İç transfer de ise Boyabat1868 Spor’un BAL Ligine çıkmasında büyük pay sahibi olan kaleci Servet Gaburga, geçen sezon istikrarlı bir görüntü çizen başarılı oyuncular Emre İleli ve Mustafa Şengün ile tekrar anlaşma sağlandı.

Boyabat1868 Spor Kulübünün sosyal medya hesabından yaptığı son açıklamasında "Bu şehir için 2018 yılında bir hayal kurduk; hayalimizi daha ilk yıl gerçekleştirdik. 10 yıl sonra şampiyonluk şehrimize geldi aynı yıl ikinci hayalimizi gerçekleştirdik ve takımımız BAL ligine yükseldi. Birlikte başardık, birlikte kutladık. Şimdi ise üçüncü hayalimiz için hazırız ve yine hep birlikte başaracağız, hep birlikte kutlayacağız" denildi. 

Editör: Vitrin Haber