Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen ve Boyabat Kaymakamlığı tarafından da desteklenen proje kapsamında AB üyesi ülkelerden 23 turist Boyabat'ta geldi.

14-15-16 Haziran günlerini kapsayan proje ile yabancı misafirler, Sinop ili ve Boyabat ilçesinin tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Tarihi camileri, müzeleri, medreseleri, doğal güzellikleri gören turistlerin mutluluğu gözlerinden okundu. Proje üyelerine çeşitli hediyeler ve katılım sertifikaları verildi.

Boyabat Kız Meslek Lisesi'nde proje sunumlarını yapan katılımcılar, ülkelerini tanıtarak, kültürel, sportif ve diğer alanlardaki faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Katılımcılar, daha sonra Boyabat Spor Salonu'nda yöresel halk oyunlarını öğrenmeye çalıştı.

-Projenin bütçesi Ulusal Ajans'tan!
Boyabat Kaymakamlığı Proje Ofisi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında Sinop ili Boyabat ilçesine İngiltere, İtalya, İspanya, Polonya ve Slovenya’dan toplam 23 turist geldi. Projenin bütçesini Avrupa Birliği Ulusal Ajansı kuruluş karşılıyor. 

-Projenin amacı, kültürel paylaşım!
Boyabat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Baturalp Eliçevik yaptığı açıklamada, "AB destekli "Yaşlılıkta Refah Projesi" nin amacı, yaşlıları hayata kazandırmak ve ülkeler arasındaki kültürel alışverişi gerçekleştirmek. Bu kapsamında geçtiğimiz dönemlerde Polonya ve İspanya gezisi düzenlenmişti. Gezilerin üçüncü ayağı ise Türkiye'de gerçekleşti. Daha sonra sırasıyla Slovakya, İtalya ve İngiltere gezileri düzenlenecek" dedi.

-Ülkemizi uluslararası arenada tanıttık!
Bu proje ile ülkemizin uluslarası arenada tanıtılması noktasında katkı sağlamaya çalıştık diyen Eliçevik, "Bizlere her zaman destek veren İlçe Kaymakamımız Bilal Bozdemir'e, Belediye Başkanımız Şefik Çakıcı'ya ve İçe Milli Eğitim Müdürümüz Saygın Atinkaya'ya; ayrıca Projede ülkemizi, Boyabat'ımızı Avrupa'ya en iyi şekilde tanıtmak amacıyla olağanüstü bir gayret gösterip görevlerini en iyi şekilde ifşa eden İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Küçükbaş'a, Proje Koordinatörü Boyabat İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından Proje emrine görevlendirilen Dumlupınar Orta Okul İngilizce Öğretmeni İngilizce Öğretmeni Yalçın Emre Turhal'a,  Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli Alpay Savaş ve Savaş Gökmen'e, Boyabat Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Mustafa Demircioğlu'na, Antrenörlerimiz Erkan Gür ve Nazmi Yeğin'e ve Boyabat esnafına ve turistlere yoğun ilgi gösteren halkına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.




Editör: Vitrin Haber