3 Kasım 2019 Pazar günü Bölgesel  Amatör Ligi 4. Grupta mücadele eden Boyabat 1868 spor ile Ünye 1957 Spor Boyabat Daylı stadında karşılaştılar. Saat 14.00 başlayan maçında Orta Hakem İrfan Çağrı, Yardımcı hakemler Miraç Berk Kölemen ve Turgay Güler ile 4. Hakem Hakan Can Çınar Hakan görev aldılar.  

Saat 14.00 başlayan maça iyi oyun ve hırslı mücadeleyle başlayan Boyabat 1868 Spor ilk yarının 8. dakikasında kazandığı penaltıyı Selahattin Aktaş'ın ayağından gole çevirerek 1- 0 öne geçti. 2. Yarının başlamasıyla 1-0 önde olmanın avantajıyla daha temkinli oynamaya başlayan Boyabat 1868 Spor karşısında gol arayan Ünye 1957 Spor takımı beraberlik için yaptığı ataklardan sonuç alamazken, Boyabat 1868 Spor oyuncusu Muhammet İbrahim Özdemir rakip oyuncuya karşı sert hareketinden dolayı 80. dakikada kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bıraktı. İki takım oyuncularının bir ara birbirlerine karşı sert hareketleri gergin anların yaşanmasına sebep olurken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin zamanında araya girmesi, her iki takımın oyuncuları ve yöneticilerinin telkinleriyle büyümeden önlendi. Boyabat 1868 Spor 10 kişi kalmasına rağmen defans yapmayıp konrataklarla rakip takım kalesine yüklenirken 85. dakikada Tolga Amasyalı'nın ceza sahası dışından çektiği şutun rakip fileleri havalandırmasıyla 2-0 öne geçti.

Maçın normal süresine 5 dakika uzatmalar eklenirken, Ünye1957 Spor uzatma dakikalarında kazandığı penaltıyı Emre Polat’ın ayağından gole çevirirken sonucu belirledi. Maç sonunda sevinç gösterilerinde bulunan Boyabat 1868 Spor oyuncuları tribünlerin önünde seyircileri selamlayıp destekleri için teşekkür etti. Boyabat 1868 Spor takımının kaptan ve file kalecisi Tanzer Kargoğlu bugün şeytanın bacağını kırarak moral bulduk, dedi.

Tanzer Kargoğlu, "Ben de bir Ünyeli olarak, ilk defa memleketime karşı forma giydim. Maçı kazandık. Böyle maçlar zor geçer, golü ve puanı olmayan takımdı. İyi mücadele ettik, sonunda gülen taraf biz olduk. İnşallah önümüzdeki hafta Altınordu Belediyespor maçında da kazanmaya devam edip seri yakalamak istiyoruz. İnşallah taraftarımız arkamızda olduğu sürece her zaman başarılı oluruz. Bize güvensinler, inansınlar, teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.

Editör: Vitrin Haber