Türkiye Bilardo Federasyonunun 2017-2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasının son etabı Sinop’ta yapılacak. Toplamda 4 etaptan oluşan ve ilk etabı geçtiğimiz Şubat ayında bin 500 sporcu ile başlayan şampiyonada finale kalmaya hak kazanan 32 sporcu son kozlarını Sinop’ta paylaşacak.

Şampiyona hakkında bilgi veren Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan,  ilk etabında Guınness Rekorlar Kitabına giren bu büyük organizasyonu Sinop’a getiriyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Ercan; “Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası dört etaptan oluşuyor. Şubat ayında bin 500 kişi ile başladığımız turnuvanın ilk etabında Guınness Rekorlar Kitabına girmiştik. Şampiyonanın 2. Etabı Giresun, 3. Etabı Balıkesir’de gerçekleştirildi. Bu etaplarda mücadele eden bin 500 kişiden final etabına kalmaya hak kazanan 32 sporcu ile Aralık ayında Şampiyonamızın son etabını Sinop’ta gerçekleştireceğiz” dedi.

DÜNYACA ÜNLÜ BİLARDO OYUNCULARI SİNOP’A GELİYOR
Son etabı Sinop’ta gerçekleştirilecek olan Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonasında dünyaca ünlü bilardo oyuncularının Sinop’a geleceğinin altını çizen Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, tüm Sinopluları şampiyonaya davet etti. Ercan; “Bu sene Şampiyonanın final etabını, benim de memleketim olması sebebiyle Sinop ilinde yapmayı planlamıştım. Bugün de, Sinop’ta Valimizi, Belediye Başkanımızı ve Rektörümüzü ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimizde yaptığımız istişarelerde şampiyonanın Sinop’ta yapılması kararı alındı. 23-26 Aralık 2017 tarihleri arasında Sinop Kapalı Spor Salonunda, Türkiye’nin en iyi 32 bilardocusu, Türkiye Şampiyonu olmak ve 2018 milli takımına girebilmek için son kozlarını oynayacaklar. Şampiyonanın Sinop etabında Semih Saygıner, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Lütfi Çenet ve Adnan Yüksel gibi sadece Türkiye çapında değil, dünya çapında başarı kazanmış, milli takımlar dünya şampiyonluğu, Avrupa şampiyonluğu kazanmış bütün bilardo ustaları Sinop’ta olacak. Sinop’ta tam bir bilardo şöleni yaşanacak. Bu büyük organizasyonu Sinop’a getiriyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu konuda emeği geçen başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze ve tabi ki Gençlik ve Spor İl Müdürümüze şahsım ve camiama adına teşekkürlerimi sunuyorum. Umarım bu ev sahipliğini alnımızın akı ile gerçekleştiririz. Tüm Sinop halkını Aralık ayında gerçekleştirilecek şampiyonaya bekliyoruz” diye konuştu.

SİNOPLU SPORCU KARAKURT ŞAMPİYONADA MÜCADELE EDECEK
Toplantıda söz alan Türkiye Bilardo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sinop MODİ Bilardo Spor Kulübü Başkanı Nurettin Karakurt, dünyaca ünlü sporcuların mücadele edeceği şampiyonada, Sinoplu Bilardo Oyuncusu Ömer Karakurt’un da yer alacağını söyledi. Karakurt; “Biz de MODİ Spor kulübü olarak oldukça çekişmeli geçen 4 etap sonrasında kulübümüz sporcusu Ömer Karakurt’un ilk 32’ye kalan sporcular arasında olmasından büyük bir onur duyuyoruz. Şampiyonada sporcumuz Ömer Karakurt Sinop’u temsil edecek. Bu şampiyonanın ilimizde yapılıyor olması, bilardo sporunun şehrimizde yaygınlaşmasına sebebiyet verecektir diye umut ediyoruz. Ayrıca branşımızın sportif anlamda ilimizin tanıtımına katkı sağlayacak olmasını da önemsiyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde de protokolümüzün gösterdiği ilgiden son derece memnun kaldığımızı belirtmek istiyorum. Bu spor bu ilgiyi gerçekten hak ediyor. Fiziksel darp olmadan oynanan müthiş sporlardan bir tanesi. MODİ spor kulübü olarak uzun yıllardır bu sporun gelişimi için katkı sağlıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Bu sebeple Aralık ayında gerçekleştirilecek şampiyonada Sinoplulardan tribünleri boş bırakmamalarını rica ediyoruz. Sinopluların katılımları ile bilardo sporuna destek olmalarını istiyoruz” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber