Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan 2019 Avrupa Bilardo Şampiyonasına Sinoplu sporcuların başarısı damga vurdu. Şampiyona kapsamında 17 yaş altı Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda Sinoplu bilardocu Denizcan Akkoca, Avrupa ikincisi olarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandırmıştı. Bu başarının üzerinden çok geçmeden aynı organizasyonda, küçük masa 3 bant kulüp takımlar şampiyonasında ülkemizi temsil eden diğer bir Sinoplu bilardocu Ömer Karakurt, ülkemize yeni bir Avrupa derecesi kazandırdı. 21 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada Sinoplu başarılı bilardocu Ömer Karakurt rakibini 14 isteka 40-29 yenerek, Avrupa ikincisi oldu ve Denizcan Akkoca’nın ardından ülkemize ikinci gümüş madalyayı kazandırdı. 

28 Nisan 2 Mayıs tarihleri arasında yapılan küçük masa kulüp takımlar Avrupa Şampiyonası'nda Ülkemizi Ömer Karakurt ve Serdar Baş temsil etti. Finalde Serdar Baş, Frederic Caudron'a yenilmesi sonucu turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Finale kadar hiç yenilmeden bütün rakiplerini eleyerek gelen ikiliden Serdar Baş, Frederic Caudron'un 9 isteka 40 sayısına karşılık 22 sayıda kalarak maçını kaybetti. 

Grubun namaglup ismi Sinoplu başarılı bilardocu Ömer Karakurt ise rakibini 14 isteka 40-29 yendi ama bu, takımını şampiyon yapmaya yetmedi. Hemşin Spor adına yarışan sporcular, Sinoplu bilardocu Denizcan Akkoca’nın ardından küçük masa 3 bant kulüp takımlar şampiyonasında Avrupa ikincisi olarak Türkiye’ye ikinci gümüş madalyayı kazandırmış oldu. 

BİREYSELDE HEDEF AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU
“Çok Disiplinli Avrupa Şampiyonası” kapsamında 1 Mayısta başlayan küçük masa bireysel 3 bant mücadelesine devam eden isimlerden olan Ömer Karakurt, bu alanda sürdürdüğü Avrupa şampiyonluğu iddiasını devam ettiriyor. Küçük masa bireysel 3 bant mücadelesine Türkiye'den Serdar Baş ve Ömer Karakurt katılıyor. Serdar Baş, grubundaki Scheur'u 20 isteka 25-21 yenmiş ve Ivo Gazdos ile çıktığı grup maçında ve 8 isteka 25-8 kazanmıştı. 
Ömer Karakurt ise ilk grup maçını yaptığı Rakibi Stepan Kohout'u 11 isteka 25-22 skorla yenmeyi başardı. Grup maçlarından çıkmaya hak kazanan oyuncular 32'ye kalacak ve eleme sistemine geçilecek. Eleme turları 4 Mayıs'ta, final turları ise 5 Mayıs'ta oynanacak.
 

Editör: Vitrin Haber