Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Modi Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenen Pool 8 top Amerikan Bilardo karışık Bay-Bayan İl birinciliği turnuvaları için Sinop’a gelen Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Bilardonun diğer spor dallarından farklı olduğuna işaret eden Ercan, yaptıkları çalışmalarla gençleri bilardo oynamaya teşvik ettiklerini söyledi. 

Türkiye'de bilardonun üzerinde bulunan "ölü toprağını" kaldırdıklarını dile getiren Başkan Ercan, "İnsanların bilardo oynaması için gerekli altyapıları oluşturarak vizyonumuzu genişlettik." ifadesini kullandı.

En çok sevindikleri olayın artık ailelerin çocuklarını ellerinden tutup bilardo oynamaya götürmeleri olduğuna işaret eden Ercan, bunun önem taşıdığını, çünkü geçmişte ailelerin çocukları bilardo oynayınca farklı tepkiler verdiklerini vurguladı.

HEDEF 17 MADALYANIN ÜZERİNE ÇIKMAK
Ortaya koydukları geniş vizyonun ilk meyvelerini 2015 yılında almaya başladıklarının altını çizen Ercan, "Türkiye, 2015 yılında bilardo alanında tarihinde ilk kez bir yıl içerisinde uluslararası turnuvalarda 17 madalya kazanma başarısı gösterdi." diye konuştu.
Aynı başarıları 2016 yılında tekrarlamak arzusunu taşıdıklarını belirten Ercan, şunları kaydetti:
"Türk bilardosu geride kalan yılda muhteşem başarılar elde ederek altın çağını yaşadı, umarın 2016 yılında da aynı başarıları tekrarlayarak 2015 yılını aratmayız. Şimdiden 2016 yılına çok güzel başladık. Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'nda ikincilik elde ettik. Bizim için çok güzel bir başarıydı. Yıl sonuna geldiğimiz gün inşallah 17 ve üzeri madalya kazanmış olmak istiyoruz." 

"HEDEFİMİZ BİLARDOYU TÜRKİYE'DE EN POPÜLER 10 SPOR DALI ALANINA SOKMAK"
Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türkiye Bilardo Federasyonunun 1993 yılında kurulduğunu hatırlatarak, o tarihten bu yana kendi bünyesinde bulunan sorunların çözümü için adımlar atıldığını anlattı. 

Her spor dalının kendisine özgü sorunları bulunduğuna dikkati çeken Ercan, "Türkiye'de 62 spor dalı var. En bilineni futbol ve onun bile pek çok sorunu bulunuyor. Bizim de maddi manevi sorunlarımız var ama yönetimimizle iki yıldır görevdeyiz. Sürece bakarsak, aldığımız yol çok fazla. Lisanslı sporcu sayımızı yüzde 500 artırdık. Bugün 30 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor. Yavaş yavaş artıyoruz. Hedefimiz bilardoyu Türkiye'de en popüler 10 spor dalı alanına sokmak." değerlendirmesinde bulundu.
Ercan, federasyon olarak okullarda bilardo projesini hayata geçirmek çalışmalarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
AA
 
Editör: Vitrin Haber