İlki 2017 yılında gerçekleştirilen turnuva bu yıl 16-17-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Turnuvanın detayları ile ilgili organizasyon tertip komitesi adına bilgi veren Anılcan Acun, bu yıl 3.’sü düzenlenecek olan turnuvaya tüm Sinopluları beklediklerini söyledi. 

Acun; “Bildiğiniz üzere 10 Aralık 2016 tarihinde, İstanbul Beşiktaş’ta meydana gelen hain terör saldırısı sonucu aramızdan ayrılan 46 vatandaşımızdan biri de, hemşerimiz 19 yaşındaki Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Mustafa Berkay Akbaş olmuştu.
Berkay’ın aramızdan ayrılmasından bu güne kadar geçen süreçte, adını ve anısını yaşatmak adına, ilimiz Sinop başta olmak üzere ülkemizin çeşitli noktalarında kütüphane açılışları, sergiler, turnuvalar ve çeşitli organizasyonlar gerçekleştirildi.
Bildiğiniz üzere bizler de son 2 yıldır Berkay’ın doğum günü olan 16 Temmuz tarihini de kapsayacak şekilde sokak basketbolu turnuvalarımızı düzenledik. Bu yıl da 16-17-18 Temmuz tarihlerinde, Barış Manço Çocuk Parkı’nda bulunan basketbol sahasında Berkay Akbaş’ın anısına 3. kez sokak basketbolu turnuvamızı gerçekleştireceğiz” dedi. 

16 KADIN 16 ERKEK TOPLAM 32 TAKIM MÜCADELE EDECEK
Her yıl geniş katılımla düzenlenen organizasyona bu yıl büyük talep olduğunu ifade eden Anılcan Acun, 3. Geleneksel M. Berkay Akbaş Sokak Basketbolu Turnuvasına çeşitli illerden ve Sinop’tan toplam 32 takımın katılacağını belirtti. Acun; “Organizasyonumuzdan ve geçmişte yaptıklarımızdan bahsedecek olursak; turnuvamız, ilk yılında Sinop ve Samsun takımlarının katılımı ile yerel bir turnuva olarak gerçekleşti.

İkinci yılımızda, yani geçtiğimiz sene, Sinop, Bartın, Ankara, Samsun ve Düzce’den gelen takımlarla bölgesel bir hal aldı.
Bu yıl ise Tunceli, Ordu, İstanbul, Rize, Ankara, Eskişehir, Zonguldak, Tokat ve Samsun’dan gelecek kadın ve erkek takımları ile ilimizden başvuru yaparak turnuvaya katılacak olan takımlar turnuvada boy göstereceklerdir.
Turnuvamızın sonunda her yıl olduğu gibi bu yıl da dereceye giren takımlara çeşitli ödül ve hediyelerimiz olacaktır. Organizasyon Komitesi olarak, bu anlamlı organizasyonun amatör ruhunun kaybolmaması ve turnuvanın adı ve anlamının önüne geçmemesi açısından ödüllerimizin ne olduğunu şimdilik gizli tutmayı uygun bulduğumuzu belirtmek isterim.

Turnuvamıza bu yıl 16 kadın 16 erkek olmak üzere toplam 32 takımın katılması planlanmıştır. Kadınlar kategorisinde kontenjanlar dolmuş olup, erkekler kategorisinde kayıtlarımız devam etmektedir. Turnuva süresince günün maçları 17:30’da başlayacak olup, o gün için belirlenen tüm müsabakalar tamamlanana kadar devam edecektir” diye konuştu.

FENERBAHÇE BASKETBOL A TAKIMI İDARİ MENAJERİ CENK RENDA, TURNUVANIN FİNAL GÜNÜNE KATILACAK
Berkay Akbaş’ın koyu bir Fenerbahçe taraftarı olması sebebiyle, turnuvaya Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’u da davet ettiklerini belirten Anılcan Acun, Koç’un daha önceden belirlenen toplantı ve randevuları dolayısıyla turnuvaya katılamayacağını ancak, Fenerbahçe Basketbol A Takımı İdari Menajeri Cenk Renda’nın turnuvanın final gününe katılım sağlayacağını söyledi. Acun; “Berkay Akbaş kardeşimizin Fenerbahçe taraftarı olması sebebiyle, geçtiğimiz yıl turnuvanın final gününe Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’u davet etmiştik.

Sayın Ali Koç, daha önceden belirlenmiş toplantı ve randevularından ötürü turnuvamıza katılamamış fakat Akbaş ailesine hediye edilmek üzere bir mektup ve imzalı bir forma göndermişti.
Ali Koç’u bu yıl da turnuva için ilimize davet ettik. Yine daha önceden belirlenen toplantı ve randevularından ötürü turnuvaya kendisinin katılamayacağını, fakat Fenerbahçe Spor Kulübü adına Turkish Airlines Euroleague şampiyonu olan Fenerbahçe Basketbol A Takımı İdari Menajeri Sayın Cenk Renda’nın turnuvanın final gününde bizleri yalnız bırakmayacağını belirten bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Turnuvamızın final gününde Fenerbahçe Basketbol A Takımı İdari Menajeri Sayın. Cenk Renda’nın da aramızda olacağına dair duyuruyu da buradan yapmış olalım.

Turnuva süreciyle alakalı olarak, bu mail grubunu aktif bir şekilde kullanmaya çalışacağız. Organizasyona ilişkin soru ve görüşleriniz için aşağıdaki iletişim bilgileri aracılığı ile şahsımla dilediğiniz zaman bağlantı kurabilirsiniz.
Berkay Akbaş kardeşimizin adını ve anısını yaşatmak adına düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı organizasyona tüm basketbol severleri ve bütün hemşerilerimizi beklediğimizi belirtmek isteriz” dedi. 
 

Editör: Vitrin Haber