Bundan önce, Süper Ligde Bursaspor’da, birinci ligde de Şanlı Urfaspor’da forma giyen Afrikalı siyahi futbolcu, bu yıl Bölgesel Amatör Lig (BAL) da 3.lige çıkmak için şampiyonluk mücadelesi verecek olan mor-beyazlı takım Sinopspor’da top koşturacak.

Amatör lig’in en büyük ve flaş transferlerinden birini gerçekleştirdiklerini ve hedeflerinin 3.lige çıkmak olduğunu belirten Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan, "Bu yıl çok güçlü bir takım kurmaya çalışıyoruz. Ünlü futbolcu Bangura ile Sinop’ta resmi olarak transfer sözleşmesi imzalayacağız. Futbolcumuz yarın sabah İstanbul'dan uçakla Sinop’a gelecek. Şehir stadyumunda imza töreni yapacağız. Sinopspor taraftarlarını ünlü futbolcu Bangura’yı karşılamak için Sinop Hava Limanına ve stadyuma bekliyoruz" dedi.

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Sinopspor geçitğimiz günlerde, Batı Afrika ülkesi olan Sierra Leoneli ünlü futbolcu İbrahim Teteh Bangura ile anlaşmıştı.

Orta saha ve forvet mevkinde görev yapan Sierra Leoneli futbolcu, 8 Ağustos 2011 tarihinde Bursaspor'a, bu takımdan da Beitar Jerusalem FC takımına kiralık olarak transfer olmuştu. Daha sonra Şanlıurfaspor forması giyen 27 yaşında ve 1.83 cm boyunda ünlü futbolcu şimdi de Sinopspor'un mor-beyazlı formasını giyecek. Süper Ligde 34 maçta 6 golü, TFF 1. Ligde 7 maçta 3 golü bulunan Bangura'nın, konsolosluk izinlerinin tamamlanması ardından bu gün Sinop'a geleceği öğrenildi. 
 
Editör: Vitrin Haber