Sinop Spor Kulüp Başkanı Saim Özkara; 2011-2012 futbol sezonunu değerlendirdi.

Geçen sezon Sinop Spor'un maddi gücü nispetinde iyi bir kadro oluşturduklarını ve futbolda her şeyin planlandığı gibi gitmesinin biraz da şans gerektirdiğini belirten Başkan Özkara, takıma kazandırılan oyuncuların hepsinin iyi oyuncular olduğunu fakat özellikle forvet bölgesine alınan oyunculardan beklenen verimi alamadıklarını söyledi.  
Özkara, deplasmanda kaybettikleri maçlarda, Ayancık Spor'a verilen iki penaltı, Ayancık Belediye Spor'a da bir penaltı ve kırmızı kart sonucu maçları kaybettiklerini dile getirdi.

B.A.L. Ligi'nde Sinop'u temsil edecek Ayancık Spor'a başarılar dilediklerini kaydeden Saim Özkara; "Sinop Spor olarak takımın iskeletinin oluşması açısından iyi bir sezon geçirdik. Takımı yeni sezonda çalıştıracak teknik heyetinde görüşleri de alınarak, sezon boyunca saha içinde ve dışında Sinop Spor'a yakışır davranış ve futbol sergileyen oyuncularla yolumuza devam etmeyi planlıyoruz. Takımın tespit edilen eksik bölgeleri içinde takviye yapmayı düşünüyoruz. Transfer konusu aşırı külfetli. Geçen sene tek bir oyuncuyu Mor-Beyazlı renklere bağlayabilmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na 750 TL gibi bir ücret yatırıldı. Bu sene bu ücretin daha da artacağını düşünüyoruz. 

"Alt Yapımız Güçlü"
Kendi altyapımızdan oyuncu yetiştirmek en büyük hedefimiz. Alt yapımızda 10-18 yaş aralığında 600'e yakın futbolcumuz var. 4 antrenör bu oyuncuları en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyor. Bu yıl U 19 takımımız şampiyon oldu. Çok sayıda oyuncunun A takımımıza katılacağını düşünüyorum. U 13 takımımızda şu anda lider. Bir maçları kaldı. Büyük ihtimalle onlarda şampiyon olup bizi sevindireceklerdir. Onlar başarılı oldukça yönetim olarak bizler de çok mutlu oluyoruz ve onlara daha iyi imkanlar sağlamak için mücadele şevkimiz artıyor" dedi. 

"Çalıştay Kararları Hayata Geçirilmeli"
Mayıs ayı içinde ilk kez yapılan Sinop Spor Çalıştayı'na da değinen Sinop Spor Kulübü Başkanı Saim Özkara, çalıştayda alınan kararların ve yapılan çalışmaların en kısa zamanda hayata geçirilmesi için çalışmaların başlatılması gerektiğini belirtti. 

Kulübe katkısı olanlara da teşekkür eden Saim Özkara; "Sinop Balıkçı Barınağı'nda ki alanın Sinop Belediyesi'ne geçmesi üzerine, bu alanda bulunan otopark alanını, bir sene önce söz verildiği gibi tekrar kulübümüze kazandıran Belediye Başkanımız sayın Baki Ergül'e, ayrıca sezon boyunca kulübümüze konaklama ve yemek konularında çok büyük katkıları olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz sayın Mustafa Çelik'e, Öğretmen Evi Müdürü sayın Emin Şimşek'e, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü sayın Erol Saraçoğulları'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber