İstanbul Sinop Spor Kulübü Başkanı Rafet Orhan yaptığı açıklamada, Ayancık ilçesinde kampa giren takımla ilgili aslı olmayan haberlerin kasıtlı olarak sosyal medyada yayınlandığını belirterek, sadece bir futbolcunun testinin pozitif çıktığını ve takımınbtedbir amaçlı karantina altına alındığını söyledi. 

İddia edildiği gibi teknik heyette yada diğer futbolcularda pozitif bir vaka durumunun bulunmadığını dile getiren Rafet Orhan açıklamasında şunları söyledi: "Sosyal medya platformlarında 'İstanbul Sinop Spor Ayancık'a Korona Getirdi' başlığı ile kulübümüz ile ilgili gerçeği yansıtmayan maksatlı ve yıpratıcı haberler yayınlanmıştır. 

Kulübümüz hem çalışmalara başlamadan önce hem de kampa gelmeden önce tüm futbolcularımız ve teknik ekibimiz Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde spor hekimliği bölümünde sağlık kontrolünden geçmiş tüm tetkikler yapılarak sağlık raporları alınmıştır. 
Kamp öncesinde covid 19 testleri yapılarak gerekli tüm önlemler alınmıştır. 
Takımımız ve kafiledeki herkes yolculuk öncesi HES Kodları alınıp tek tek kontrol edilerek ulaşımımızı sağlayan Küçükçekmece Belediyesi ile paylaşılmış ve yola çıkılmıştır.

Kampın 8. gününde bir futbolcumuzun rahatsızlığı üzerine kulübümüz tarafından hastanede test yaptırılmış bu futbolumuzun testinin pozitif çıkması sonucu takımımız tedbir amaçlı Sinop'a karantinaya alınmıştır.

İddia edildiği gibi teknik heyetimizde yada diğer futbolcularımızda pozitif bir vaka durumu da bulunmamaktadır.
Dün olduğu gibi bugün de yarında İstanbul Sinop Spor Sinop'ta, Ayancık'ta, Gerze'de ve diğer ilçelerde kamp yapmaya devam edecektir. 

İstanbul Sinop Spor Kulübü gerekli tüm tedbirleri almış ve gerekli tüm işlemler yapılmıştır. 

Bugün bütün futbol kulüplerinde bu vakalar yaşanırken İstanbul Sinop Spor Ayancık'a Korona virüsü getirdi diye başlık atmayı kulübümüzü yıpratmaya çalışılacak haberler yapılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Bu vesile ile gurbetçiler 57 taraftar grubumuza, İstanbul Sinop Spor camiamıza ve tüm kamuoyuna yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için buradan açıklıyoruz. Takımımızda tüm futbolcularımızın ve teknik heyetimizin sağlık durumunun iyi olduğunu ve kulüp olarak tüm tedbirlerin alındığını sizlerle paylaşıyoruz.
Kamp için bizlere kapılarını açan Ayancık Belediye Başkanımız Hayrettin Kaya'ya, İl Sağlık Müdürlüğüne, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Kazım Açıkbaş'a ve tüm yetkililere kulübümüz adına teşekkür ediyoruz".