SİYAD’ın Geleneksel olarak her yıl düzenlediği geleneksel futbol turnuvası takımlar arası grup belirleme kura çekiliş şölenine katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Sinopluların bende özel yeri var!” dedi.

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) yine muhteşem bir organizasyona imza attı. Maltepe Belediyesi, Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen SİYAD Ali Karakuş Geleneksel Futbol Turnuvası takımlar arası grup belirleme kura çekiliş şölenine yüzlerce Sinoplu katılım göstererek 500 kişilik salon hınca hınç ağzına kadar doldu, taştı.

Geleneksel futbol turnuvası kura çekiliş şölenine Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, SİNDEF Genel Başkan Vekili Yılmaz Örenci, SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım, Onursal Başkanlardan Sebahattin Sungur, Mehmet Kuru, dernek ve şubelerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şölen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Sunuculuğunu Türk Halk Müziği Sanatçısı İzzet Aydın’ın yaptığı şölende Kardelen Salonu’nu hınca hınç dolduran katılımcıların gösterdiği saygı duruşunun ardından hep birlikte yüksek sesle okunan İstiklal Marşı her yerde yankılandı.

Şölene katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptığı konuşmada, "Siyasetin inceliğini Sinoplular'da gördüm. İnce siyasetçiyi ancak Sinoplular yetiştirir. Sinopluların bendeki yeri ayrıdır. Bu kadar naif, zarif, kibar, emeğe değer veren, arkadaşına saygı duyan insan grubu varsa, burada kalite vardır. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum" dedi. Kibarlık, nezaket ve emeğe saygı Sinoplular’da ziyadesiyle var diyen Kılıç, müfettiş olarak görevlendirildiği yıl Sinop’ta yaşadığı bir anısını katılımcılara anlatarak paylaştı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Ekşioğlu, SİYAD Onursal Başkanı Sebahattin Sungur ve SİNDEF Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Yıldırım’ın ayrı ayrı yaptıkları selamlama konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Genel Başkan Keramettin Arpacı da, dernek hizmetlerinde sınırları aşan projelere imza attıklarını ve anlamlı bir isimle, Kurucu Başkan Ali Karakuş’un ismiyle SİYAD Ali Karakuş 6. Geleneksel Futbol Turnuvası’nın kura çekilişi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ardından, etkinliğe katılım gösteren tüm Sinoplulara ve turnuvada emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ettikten sonrada "Hizmetlerimiz yeni projelerle devam edecek. Çünkü yarınlara sözümüz var!” dedi.

SİYAD Gençlik ve Spor Komisyonu Engin Yiğit'in sunumu, Halk Müziği Sanatçısı İzzet Aydın’ın da “Vatana Canım Feda” isimli albümünden iki eserin okuduğu şölen, takımların kura çekilişiyle sona erdi.
 
Editör: Vitrin Haber