Türkiye’de yelken sporunun simge kulüpleri arasında yer alan Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübünün 50. Kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen programda kulüp üyeleri, sporcular ve veliler bir araya geldi.

Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü bahçesinde düzenlenen programa ayrıca Sinop Valisi Hasan İpek, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, Vali Yardımcısı Mehmet Tanışır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Altıntaş, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Koray Kemiksiz, Sinopspor Kulübü Başkanı Ayhan Özhan da katıldı. Sabah erken saatlerde başlayan programda ilk olarak Dinazorlar arası yelken yarışları gerçekleştirildi. Yelkene gönül vermiş büyüklerin yaptığı temsili yarışlar ilgi ile izlendi. Programda daha sonra yaz kursları boyunca yetişen ve bu kursları başarı ile tamamlayarak kulüp sporcusu olmaya hak kazanan 18 çocuk için madalya ve forma giyme töreni düzenlendi. 

50. YILIMIZI GURURLA KUTLUYORUZ

Burada bir konuşma yapan Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Oğuz Özcü, Türkiye’nin en köklü kulüpleri arasında yer alan Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübünün 50. Yılını geride bırakıyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Özcü; “Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü tarihi başarılarla dolu olan Türkiye’nin en köklü kulüpleri arasında yer alıyor. Türkiye’de 50 yılını geride bırakan kulüp sayısı 10’u geçmez. Kulübümüzün de bu kulüpler arasında yer alması elbette bizleri ayrıca gururlandırıyor. Tabi bu 50 yıl kuru kuruya geçmedi. Kulübümüz geçmişine sayısız başarı ve madalya eklemiştir. Elbette bu başarılarla dolu yılları Sinop’a ve Sinoplulara borçluyuz. Halkımızın, velilerimizin, belediyemizin, valiliğimizin destekleri de bizlerin bugünlere gelmesinde en büyük motivasyon kaynağı olmuştur. Bu anlamda bizlere destek veren herkese teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu anlamlı günümüzde davetimizi kırmayarak bizleri onurlandıran Federasyon Başkanımız Sayın özlem Akdurak hanımefendiye de sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 

SPORCULARIMIZI ONURE ETMEK İSTEDİK
Düzenlenen programda yaz kursları boyunca yetişen ve bu kursları başarı ile tamamlayarak kulüp sporcusu olmaya hak kazanan6-10 yaş arası 18 çocuğa madalya ve forma giyme töreni düzenlendiğini belirten Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Oğuz Özcü, bu vesile ile hem sporcuları hem de ailelerini onure etmek istediklerini kaydetti. Özcü; “Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü tarihi boyunca sayısız sporcu yetiştirmiş bir kulüp. Çekirdekten yetiştirdiğimiz sporcularımızı verdiğimiz eğitimlerle Türkiye’nin sayılı yelken sporcuları arasına katmaya çalışıyoruz. Bu anlamda yine bu yıl da yaz boyunca gerçekleştirilen kurslarımızda başarı göstererek kulübümüz sporcusu olmaya hak kazanan 18 sporcumuz için madalya ve forma giyme töreni düzenledik. Sayın Valimiz ve Federasyon Başkanımız ile protokol üyelerimiz sporcularımıza ödüllerini takdim etti. Bu organizasyonla bizlerde bir anlamda sporcularımız ve kıymetli ailelerini onure etmeyi arzuladık” diye konuştu.

SİNOP KARADENİZ YELKEN İHTİSAS KULÜBÜ BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ
Programda söz alan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, tarihine büyük başarılar elde etmiş olan Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübüne federasyon olarak büyük değer verdiklerini söyledi. Akdurak; “Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübünün bugün 50. Kuruluş yıl dönümü. Bu sebeple bende kulübü ziyaret ve bu anlamlı günlerinde onlarla birlikte olabilmek için Sinop’a geldim. Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü, kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı faaliyetlerinde birçok önemli spor başarısına imza atmış bir kulüp. Hem milli yelkenciler hem antrenörleri ile gerçekten birçok başarılarla dolu tarihe sahip bir kulüp. Bu anlamda bizler açısında da çok değerli bir kulüp. Sinop’un spor olarak yelkenle özdeşleşmesini, Karadeniz’de yelken sporunun merkezi olmasını bizler de çok istiyoruz. Bu anlamda da her türlü desteğe hazırız” dedi. 

VALİLİK OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
Programda son olarak söz alan Vali Hasan İpek ise Türkiye’de yelken sporunda ön plana çıkmış iller arasında yer alan Sinop’ta bu sporun daha da geliştirilebilmesi için atılacak her adımın destekçisi olacaklarını ifade etti. İpek; “Öncelikle Federasyon Başkanımız Sayın Özlem Akdurak hanımefendiye ilimize teşrifleri için çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın bize gösterdiği bu ilgi bizim için gerçekten çok değerli. Ancak şu da bir gerçek; Sinop olarak sporsal alanlarda özellikle yelken, kano ve kürek alanlarında bu övgü ve değerleri hak edecek başarılar elde ediyoruz. Sinop, bu alanlarda Türkiye’de ön plana çıkmış en önemli iller arasında yer alıyor. Sinoplu yarışçıların olmadığı bir yarışmanın yapılması da doğru olmaz. Zaten bu alanlarda yapılan yarışlarda da Sinoplu sporcular muhakkak oluyor. Ben, böyle güzel insanların, böyle güzel sporcuların bulunduğu bir ilde Vali olmaktan gerçekten mutluluk ve gurur duyuyorum. Her türlü desteğimiz sizlerle birlikte. Yeter ki sizler milli olarak bu spora ve bu ile sahip çıkın. Sizler sahip çıktıkça bizlerde devlet olarak, Sinop valiliği olarak sonuna kadar arkanızda olmaya devam edeceğiz”
Yapılan konuşmanın ardından Vali Hasan İpek, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’a Sinop'a özgü gemi maketi olan kotra hediye etti. 

Programda daha sonra Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Oğuz Özcü ve yelkenciler Sinop Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. 

 
Editör: Vitrin Haber