Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 11. Olağan Genel Kurulu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından divanın teşekkülü gerçekleştirildi. Divan başkanlığını ASKF kurucularından Ömer Dilaver'in yaptığı genel kurulda açılış konuşmasana yapan Başkan Ayhan Özhan, tüm katılımcılara iştirakleri için teşekkür etti. 

25 HAZİRAN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜMÜZ
Geçmiş dönemde olduğu gibi bu dönemde de bayrağı daha da ileriye taşımak ve amatör sporu Sinop’ta sevdirmek, canlandırmak adına ekibi ile birlikte gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Özhan, bundan sonraki dönemde de amatör spor ve amatör kulüpler için tüm imkanların seferber edileceğini belirtti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun 1996 yılında spor sevdalıları tarafından kurulduğunu hatırlatan Özhan, 25 Haziran'ın kuruluş yıl dönümleri olduğunu dile getirerek, bu zamana kadar Sinop ASKF'de görev yapan ve emeği geçenlere teşekkür etti. Özhan: "Pandemi sürecinden geçtiğimiz şu günlerde bildiğiniz gibi 1.5 yıldır amatör spor kulüpleri müsabakaları oynanmadı. Son dönemde bir tek BAL Ligi maçlarımız oynandı. Bu dönemde tüm spor camiası kendini boşlukta hissetti. Bununla birlikte tabi biz durmadık ve çalışmalarımızı hareketlendirmeye çalıştık. Tüm kulüplerimizle görüş alışverişinde bulunduk. Yeni çıkacak kulüpler yasası ile ilgili istişare yaptık. Amatör spor kulüplerimizin yeni dönemde işleyişi ile ilgili kaynak sağlama noktasında çeşitli hedeflerimiz ve taleplerimiz gündeme geldi. Bununla ilgili öncelikle yapacağımız iş tüm il ve ilçe belediye başkanlarımız, valimiz ve siyasilerimiz nezdinde bu konuları dile getirmek ve sonuç almak üzerine olacak. Yeni dönemde Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2023 vizyonu diyor, biz de 2023 vizyonuna Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak hazırlanacağız. Çok güzel hedefler koyduk. Hep beraber bunları gerçekleştirmek yolunda çaba harcayacağız” dedi.

SPORA KATKI SUNANLARA PLAKET
Sinop'ta spora ve sportif faaliyetlere destek verenlere ödüllerinin verildiği genel kurulda, eski milli basketbol milli hakemlerinden Sinop Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Cemal Gürsel Öz, Polesie TR Oyuncak Fabrikası Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt ve Metropol AVM firmasının sahibi iş insanı Hüseyin Hacat'a plaket takdim edildi. 

YENİ YÖNETİM
Sinop İlinde faaliyet gösteren 33 Amatör Spor Kulübünün üyesi olduğu ASFK olağan genel kuruluna 94 delege katılırken Genel kurula tek liste halinde giren mevcut başkan Ayhan Özhan yeniden başkanlığa seçildi. Özhan başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı:  Önder Serdar Öztürk, Nurettin Karakurt, Kenan Aral, Okan Erbul, Timur Sırt, Ahmet Mor,  Kandemir Sarısoy ve Mustafa Hakan Tanyeri.  

Genel kurula; Sinop Defterdarı Naci Günaydın, Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, Sinop Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Cemal Gürsel Öz, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, DEVA Partisi Sinop İl Başkanı Birhan Yalçın ile Merkez İlçe Başkanı Recep Gürhan Güleç ve kulüp başkanları katıldı.
 

Editör: Vitrin Haber