Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan “ANALİG” başlıyor.
2016 – 2017 sezonu Anadolu Yıldızlar Ligi (Analig) müsabakaları toplantısı Sinop Sporcu Kamp Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, antrenörler ve il temsilcileri katıldı. Düzenlenen toplantıda 11 spor branşının genel durumu, bütçe ve planlama, Analig kuralları hakkında antrenörlere ve il temsilcilerine bilgiler aktarıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz şöyle konuştu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde 15 branşta düzenlenen Analig müsabakalarına ilimizden 11branşta sporcu katılacaktır. Anadolu Yıldızlar Liginde mücadele edecek sporcularımızın Fair Play’e yakışır barış, kardeşlik, hoşgörü ve centilmenlik içinde spor yapacaklarını inanıyorum ve 2016 – 2017 sezonu Türkiye Anadolu Yıldızlar Ligine katılacak tüm sporcu, antrenörlere başarılar diliyorum.
 
Editör: Vitrin Haber