Sinop’ta Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Okulları düzenlenen törenle açıldı. 

Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak branş antrenörlerinin tanıtımı gerçekleştirildi. 

Cimnastik, tekvando ve güreş gösterililerinin de sergilendiği törende salonda yer alan protokol, antrenörler, sporcular ve yakınları gösterileri ilgiyle takip etti.

Merkez Yeni Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, yaz boyunca devam edecek olan yaz spor okulunda 20 branşta yaklaşık8 bin gencin sporla buluşturulmasının hedeflendiğini söyledi. Açıkbaş; “Pandemi sonrası yeni normalleşme döneminde çocuklarımızın ve gençlerimizin hasretle beklediği bu yaz döneminde onların sosyal, kültürel, sportif ve fiziksel yönlerine katkıda bulunmak maksadıyla tüm ilçelerimizde ve il merkezimizde 36 antrenör 39 spor tesisimizle hazır olduğumuzu ifade eder bütün gençlerimizin hizmetinde olduğumuzu arz ederim. Önceki yıllarımızda 20 branşla 5 bin gencimize ulaştık. Bu yıl hedefimiz yeni ve modern spor tesislerimizle bu sayıyı 7 bin 8 binlere çıkarmak ve içlerinden ülkemizin uluslararası arenada temsil edecek milli sporcular çıkarmaktır. En büyük idealimiz ve hedefimizdir” dedi.

Programda daha sonra bir konuşma yapan Vali Erol Karaömeroğlu da tüm gençleri spor okullarına katılmaya davet etti. Karaömeroğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hazırladığı ve uygulamaya koyduğu GSB Spor Okulları uygulamasındaki amacımız çocuk ve gençlerimize spor kültürünü aşılamak, sporu sevdirmek, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, sosyal ve kültürel yönden gelişimlerini sağlamaktır. Tüm gençlerimizi bu spor okullarına kayıt olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yapılan açılışta turnuvalarda ödül alan sporculara ödülleri verildi. Açılış törenine; Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Sinop İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Başakçı, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, sporcular ve velileri katıldı. 


 

Editör: Vitrin Haber