Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen açılış seremonisine; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Yüktaşır, Akademik-İdari Personel, öğrenciler ve sporseverler katıldı.

2. Lig Kadın/Erkek Voleybol müsabakaları açılış seremonisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. 

Ardından konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, müsabakalara katılan sporcuları Sinop’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade etti.

Karşılaşmaların karşılıklı dostluk ve kardeşlik ikliminde geçmesini temenni eden Rektör Dalgın şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin çeşitli illerinden Sinop’a gelen sporcu gençlerimizin, kendi şehirlerini ve üniversitelerini en iyi şekilde tanıtacağına ve temsil edeceğine yürekten inanıyorum. Müsabakalar boyunca bir taraftan şampiyon olmak için mücadele ederken diğer taraftan da siz değerli misafirlerimizin Sinop’un tarihi ve doğal güzelliklerini keşfedeceğinizi, Sinop’tan güzel ve keyifli anılarla ayrılacağınızı ümit ediyorum. Bu sebeple fırsat buldukça bu güzel şehri gezmenizi ve kentimize özgü güzellikleri görmenizi de sizlere özellikle tavsiye ediyorum. Sinop Üniversitesi olarak 2019 yılı içinde Üniversite Sporları Federasyonunun 2. Etkinliğine ev sahipliği yapıyor olduğumuzu memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Bu tip organizasyonlar sporun üniversitelerimizde yaygınlaşması, öğrencilerimiz arasındaki dayanışma ve kaynaşma ikliminin oluşması ve şehrimizin tanıtılması bakımından oldukça önemlidir. Bu duygularla şampiyonanın barış, dostluk ve kardeşlik duyguları içerisinde sporun ruhuna yakışır biçimde yapılmasını temenni ediyor; karşılaşmalarda ter dökecek sporcularımızın her birine ayrı ayrı başarılar diliyor; etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Üniversite Sporları Federasyonu yetkileri olmak üzere Üniversitemiz personeline şükranlarımı sunuyorum”.

Rektör Dalgın’ın konuşmalarının ardından müsabaka Kadınlar kategorisinde Sinop Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi karşılaşmasıyla devam etti.

9-13 Aralık 2019 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan müsabakalara; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinden 4 erkek, 5 kadın takım yer alıyor.

Kıyasıya mücadeleye sahne olan “2. Lig Kadın/Erkek Voleybol Müsabakaları”, 13 Aralık 2019 Cuma günü ödül töreniyle sona erecek.

Editör: Vitrin Haber