Sinop 15 Eylül Anaokulu’nda yıl boyunca eğitim alan 5 yaş grubundaki Papatyalar ve Minik Kelebekler sınıflarında bulunan minik satranç tutkununun katıldığı müsabakalar sonucunda 6 finalist belirlendi. 

Kendileri için hazırlanan turnuva alanında satranç oynayan Yusuf Çınar Şahin, Oğuz Aslan, Cemre Güneş Erdemir, Zeynep Tuana Bozkaya, Toprak Dernekbaşı ve Ateş Kökdemir’in yarıştığı final turnuvasında çekişmeli müsabakalar gerçekleşti. 
Amacı küçük yaş grubundaki çocuklara satranç oynamanın keyfini yaşatmak, sevdirmek, oyunun kurallarını öğretirken unutamayacakları bir gün yaşamalarını sağlamak olan turnuvanın ödül töreninin ardından madalya ve katılım rozetlerini alan minikler satranç ustası olma yolunda ilk adımlarını attı.

Sağlıklı düşünen ve sorgulayan çocuklar yetiştirmek, bu amaçla satranç oyununu yaygınlaştırmak isteyen 15 Eylül Anaokulu, satranç klüp öğretmenleri Emine Oğuzgiray rehberliğinde düzenlenen turnuva ile minikleri sevindirdi. Satranç tutkunu 42 çocuğun katıldığı turnuva sonucunda, dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Yıl boyunca satranç eğitimi alan çocuklar, müsabakalarda yeteneklerini sergileme fırsatı da yakaladı. Çocuk Kulübü’nde düzenlenen etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getiren veliler, etkinliklerin devam etmesini talep etti.

Aydınlık geleceğin mimarlarının çocuklar olacağını söyleyen okul müdürü Yusuf Haskılıç, “Çocuklarımız, okulumuzun açmış olduğu çocuk Kulübünde dayanışmayı, paylaşmayı ve birçok şeyi öğreniyor. Satranç turnuvası da bunlardan biri oldu. Geleceğin mimarları çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak hiçbir çabadan kaçınmayacağız” dedi.

Editör: Vitrin Haber