Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi akademisyen ve öğrencileri ile İl Gençlikl ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde Genç Ofis’te hayata geçirilen projede, Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri’nde kalan öğrencilerin eğitim hayatına destek olunması hedefleniyor. Matematik Destek Programı kapsamında öğrencilere, matematik başta olmak üzere birçok derste gönüllü öğrenciler tarafından destek sağlanacak.

Sinop'u gururlandıran LGS başarısı
Sinop'u gururlandıran LGS başarısı
İçeriği Görüntüle

Matematik Destek Programı’nın açılış etkinliğine Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon, Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Can Kayhan Özok, Ortak Noktamız Matematik Öğrenci Topluluğu akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Taştepe ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Matematik, Sınıf Öğretmenliği ve Mühendislik bölümü öğrencilerinin gönüllü katkılarıyla sürdürülen programda, öğrencilere matematik ağırlıklı olmak üzere farklı ders alanlarında destek verilecek. Program çerçevesinde, dönem başında dağıtılan defterler aracılığıyla öğrencilerin gelişimleri yakından takip edilecek. Ayrıca eğitsel materyaller, öğretici oyunlar ve deneme sınavlarıyla öğrenme süreçleri desteklenecek.

Kaynak: Haber Merkezi