Sinop Üniversitesi Durağan Meslek Yüksekokulu ile Kariyer Geliştirme ve Mezunlar Koordinatörlüğü iş birliğinde İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerine yönelik kariyer etkinliği düzenlendi. 

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Sinop İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Ferda Çalışkan ve Sinop İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi Sorumlusu İbrahim Erşahin konuşmacı olarak katıldı. 

Programda öğrencilerle söyleşi gerçekleştiren Dr. Ferda Çalışkan ve İbrahim Erşahin, öğrencilerin mesleki yaşamlarında bakış açılarını genişletmelerine ve kariyer planlaması yapabilmelerine yönelik örnekler paylaştı.

Mesleğin öneminden ve zorluğundan da bahseden konuşmacılar, paramediklerin görev ve sorumlulukları, iş akışları, çalışma ortamlarında karşılaşacakları genel sorunları ele aldı.

Program sonunda Durağan Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Kübra Konaklı ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Zehra Başhan programa sağladıkları katkılardan dolayı konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etti.

Editör: Vitrin Haber