İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Rıza Bayrak, Fakülte Dekanları, Genel Sekreter, İl Kültür ve Turizm Müdürü, kurum temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir katılımcıların 60. Kütüphane Haftasını kutlayarak, “Faydalanabileceğiniz keyifli ve verimli bir program olmasını temenni ediyorum. Programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özel’in davetli konuşmacı olarak katıldığı “Yapay Zeka Teknolojisinin Kütüphanelerde Kullanımı” konulu konferansa geçildi. Prof. Dr. Nevzat Özel konuşmasında bilgiye erişimde dijital dönüşüme vurgu yaptı. Dijital teknolojilerin ve yapay zekanın kütüphanecilik hizmetlerini, bilgiye erişimi çok farklı bir boyuta taşıyacağını, veri analistliği gibi yeni mesleklerin doğacağını söyledi.

Konferans sonunda SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir ve Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Akarslan programa sunduğu katkılardan dolayı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Özel’e teşekkür belgesi takdim etti.

Konferans sonrası 60. Kütüphane Haftası kapsamında Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünce ortaöğretim öğrencileri arasında yapılan “Yapay Zeka ve Geleceğin Kütüphaneleri” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile Üniversite kütüphanesinden en çok kitap okuyan üç öğrenciye hediyeleri takdim edildi.  

Editör: Gülay Yıldırım Kavak