Sinop Üniversitesi tarafından, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Altun’un katılımıyla “Terörizm ve Hukuk” konulu konferans gerçekleştirildi.

İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen programa; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Prof. Dr. Rıza Bayrak, Genel Sekreteri Şenol Metin, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.  

Programın açış ve selamlama konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz “Terör ülkemizde uzun zamandır can almaya, milletimizin birliğine, dirliğine vatanımızın bölünmez bütünlüğüne, ülkemizin bağımsızlığına ve kudretine kastetmeye devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir ve hukukun rehberliğinde yolunu almaktadır. Bundan sonra da hukukun rehberliğinde yoluna devam edecektir” dedi.

Konuşmanın ardından “terörizm ve hukuk” konulu konferansa geçildi. Konferansa Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Altun, Sinop Başsavcısı Mesut Pektaş ve Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Eğitim Bir-Sen: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık” Eğitim Bir-Sen: “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ yeni müfredat taslağı değerlendirmemizi tamamladık”

Konuşmacılar, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü kavramlarının altını çizerek, terörizmin herhangi bir gerekçeyle insanların yaşam özgürlüklerini kısıtlamasının ve yaşamlarını ellerinden almasının kabul edilemez olduğunu vurguladılar. Terör eylemlerinin, hangi gerekçeyle olursa olsun, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğuna dikkat çekildi. Bu eylemlerin, zarar gören hangi milletten olursa olsun, tüm dünyada insanlık suçu olarak kabul edildiği dile getirildi.

Program sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Ahmet Altun’a günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: Haber Merkezi