Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi Öğrenci Kulübü ile Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği iş birliğinde “Sinop Mutfağı Workshop Etkinliği” düzenlendi. 

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Uygulama Mutfağında gerçekleştirilen etkinlikte; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Hasibe Yazıt, Gastronomi Öğrenci Kulübü Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Örgün ve Usta Öğretici Handan Yılmazer Turan tarafından öğrencilere Sinop mutfağı hakkında bilgiler verildi. 
Sinop mutfağının en bilinen lezzetlerinden mısır çorbası, mantı ve düğün helvasının yapım aşamaları, yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar ve sunum şekli gibi anlatıldı. 
Temel bilgilendirmeler yapıldıktan sonra Sinop Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencileriyle birlikte Sinop Mutfağına ait yöresel lezzetler yapıldı.

YÖRESEL LEZZETLER İKRAM EDİLDİ
Sinop Mutfağı Workshop Etkinliği kapsamında öğrencilerin yaptığı mısır çorbası, cevizli ve yoğurtlu mantı ile düğün helvası Üniversite Yönetim Kurulu üyelerinin beğenisine sunuldu. 
Yöresel lezzetlerin tadına bakan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Nihat Dalgın ve Yönetim Kurulu üyeleri, ikram edilen yemeklere tam not verdi. 
Program sonunda Rektör Dalgın, etkinliğe sunduğu katkı ve desteklerden dolayı Usta Öğretici Handan Yılmazer Turan’a plaket takdim etti. 


 

Editör: Vitrin Haber