İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, Genel Sekreter Şenol Metin, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü aydınlatma direğine çarptı Direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü aydınlatma direğine çarptı

Programın selamlama konuşmasını yapan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, öğrencilere kan bağışının önemini vurgulayarak, kan ve kök hücre bağışının sadece bireylerin hayatlarına değil, aynı zamanda toplumun genel sağlığına da olumlu etkilerde bulunduğunu belirtti.

Ardından konuşan Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Alper Candan, kan ve kök hücre bağışı konusunda verdiği çarpıcı örneklerle farkındalık oluşturdu.
Alper Candan, “Amacımız; gençlerimizde bu bilinci diri tutarak sürekli ve güvenli kan tedarikinde kan bağışçısı olmayı sağlamak. Her damla kanın hayata can kattığını asla unutmamalı, bu duyarlılığı her zaman göstermeliyiz” dedi.  

Program sonrası Rektör Taşdemir, İlahiyat Fakültesi giriş katında kurulan ve 11-13 Aralık tarihleri arasında açık olan kan ve kök hücre bağışı stantlarını ziyaret ederek Kızılay yetkililerinden bilgiler aldı.


 

Editör: Vitrin Haber