EĞİTİM

SNÜ’de ikinci gözetim tetkiki süreci başladı

Açılış toplantısı öncesinde TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü Erol Kaygı ile TSE Tetkikçisi Bayram Güven, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ı makamında ziyaret etti. Ardından tetkik sürecinin başlatılması amacıyla açılış toplantısına geçildi.

Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan 2. Gözetim Tetkiki açılış toplantısına; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Kamil Demirci, Genel Sekreter Ali Altungeyik, TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı, TSE Değerlendiricisi Bayram Güven ve akademik-idari birim yöneticileri katıldı.

Program açış ve selamlama konuşmalarını yapan Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Kurumumuzun Türk Standartları Enstitüsü tarafından almış olduğu Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile Yükseköğretim Hizmetlerinin TS EN ISO 9001:2015 şartlarına uygun bir Kalite Yönetim Sistemine sahip olduğu onaylanmıştır. Üniversitemizin Kalite Yönetim Sistemi Standartlarına uygunluğunu izlemek için yılda bir kez yapmış olduğumuz iç tetkik uygulaması ile tüm birimlerde proses ve faaliyetlerin belli standartlarda yürütülmesini garanti altına almaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızı iş birliği içerisinde gerçekleştirerek Kalite Güvencesi faaliyetlerimizi güçlendirme hedefi ile ilerliyoruz” dedi.

Ardından konuşan TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı, yönetim sistemi standartlarının önemine değinerek, “Bir kuruluşun Kalite Yönetim Sistemini standartlarını uyguluyor olması kontrollü şartlar altında bütün süreçleri yürütme çabasıdır” İfadelerini kullandı.

Açılış toplantısının ardından TSE Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Baş Tetkikçi Erol Kaygı Kalite Yönetim Birimi’nde, TSE Tetkikçisi Sayın Bayram GÜVEN ise Yabancı Diller Yüksekokulu’nda tetkik sürecine eş zamanlı olarak başladı.

TSE tetkikçileri denetimler sırasında Kalite Yönetim Sistemi ve Prosesleri, İlgili Tarafların İhtiyaç ve Beklentileri, Risk ve Fırsatların Belirlenmesi, Uygun Olmayan Çıktının Kontrolü, İzleme, Ölçme, Analiz ve Değerlendirme, İyileştirme vb. faaliyetlere ilişkin dokümanlarda incelemelerde bulundu. Tetkik sürecinin ilk günü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nda da yapılan denetimler ile tamamlandı.