İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci ve Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Ali Altungeyik, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Daire Başkanları, akademik-idari personel ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz yaptı. Yılmaz, Çanakkale Deniz Zaferinin 108. yıl dönümü ile İstiklal Marşı’nın Kabulünün 102. yılı münasebetiyle düzenledikleri programa katılan herkese teşekkür etti.

Ardından programa konuşmacı olarak katılan Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Bekir Şirin, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını, milli ve manevi değerlerimize bakışını, İstiklal Marşımızın yazım sürecini ve Çanakkale Savaşları dönemine dair yaşananları dinleyicilerle paylaştı.  

Daire Başkanı Bekir Şirin, Mehmet Akif Ersoy’u diğer şairlerden ayıran özelliklerini, Safahat başta olmak üzere eserlerinde yer alan şiir ve metinlerden örnekler vererek anlattı.

Program sonunda SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, programa sağladığı katkılardan dolayı Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Bekir Şirin’e teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.

Editör: Vitrin Haber