İçerisinde öğrenci ve personel yemekhanesi, dinlenme salonları, yarı açık teras, kafeterya, bilardo, bay-bayan kuaför, çiğköfteci, kırtasiye, market gibi çok sayıda sosyal donatı alanlarının bulunduğu Öğrenci Yaşam Merkezi, öğrencilerin ve Sinoplu vatandaşların ihtiyaç duyduğu tüm imkânları karşılayacak şekilde hizmet veriyor. 

Her detayın düşünüldüğü yaşam merkezinde bowling ve sinema salonlarının hizmete girmesi için hummalı bir çalışma yürütülüyor. 
Yapımı devam eden eğlence merkezini, bowling ve sinema salonlarını gezen SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, gelinen aşama hakkında yetkililerden bilgiler aldı. 

Bu sosyal alanların açılmasıyla birlikte Üniversite olarak Sinop’ta önemli bir eksikliği gidermiş ve öğrencilerin isteklerine tam anlamıyla cevap vermiş olacaklarını ifade eden Prof. Dr. Sayın Nihat Dalgın, “Bizler Sinop Üniversitesi ailesi olarak gayret göstermeye; Üniversitemiz ve bu şehrin geleceği için çalışmaya devam ediyoruz. Başlatmış olduğumuz inşaatlarımızı söz verdiğimiz gibi bir bir tamamladık. Öğrencilerimiz bu alanda sosyal ve kültürel açıdan birçok ihtiyacını karşılayabiliyor. Zaten Yaşam Merkezi oluşturulurken öğrencilerimizin tercihleri ve beklentilerini dikkate alarak oluşturuldu. İnşaatlarını gezmiş olduğumuz eğlence merkezi, bowling ve sinema salonlarında da son aşamaya gelinmiş. Buraların açılmasıyla birlikte Üniversite olarak Sinop’ta önemli bir eksikliği gidermiş ve öğrencilerimizin isteklerine tam anlamıyla cevap vermiş olacağız. Ayrıca Sinoplu vatandaşlarımızda aileleriyle birlikte Üniversitemize gelerek burada istedikleri gibi vakit geçirebilirler” dedi. 
Dalgın ve beraberindeki heyet incelemelerin ardından Öğrenci Yaşam Merkezinde yer alan ve bir kahve markasının ürünlerinin satıldığı kafeye geçerek kahve içti.  
Rektör Dalgın’a incelemelerde; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Prof. Dr. Hülya Turan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Konukçu ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.


 

Editör: Vitrin Haber