Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop İl Başkanlığı tarafından 3600 ek gösterge talepleri ile ilgili basın açıklaması düzenlendi. 
CHP Sinop İl Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel,3600 ek gösterge ile ilgili umut tacirliğine, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında son vererek 3600 ek gösterge talebini derhal hayata geçireceklerini belirtti.

MEMURLARIN SESİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ
Türkiye’nin dört bir yanında 3600 ek gösterge hakkı için yıllarca bekleyen, milyonlarca memurun sesi olmak adına basın toplantısı düzenlediklerini belirten Yüksel; "24 Haziran seçimleri öncesinde söz verilen ancak bugüne kadar hiçbir bir adım atılmayan bir vaadi, bir sözü, gerçekleştirilmeyen bir müjdeyi dile getirmek için toplandık. Bugün ülkenin her yerinde 3600 ek gösterge hakkı için yıllardır bekleyen, milyonlarca memurumuzun sesi olmak için buradayız” dedi.

İNSANCA YAŞAYABİLECEKLERİ BİR ÜCRET TALEP EDİYORLAR
Milyonlarca kamu çalışanının devletine verdiği hizmetlerin karşılığında insanca yaşamak için hak talebinde bulunduğunu söyleyen CHP Sinop İl Başkanı Yüksel, vatandaşların emekli olduğunda da insanca yaşayabileceği bir ücret talep ettiklerini, insanca yaşayabileceği ücrete sahip olmak için 3600 ek gösterge talebinde bulunduklarını dile getirdi.

39 AY GEÇMESİNE RAĞMEN HİÇBİR DÜZENLEME YAPILMADI
Başkan Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü; "Hükümetin seçim beyannamesinde bile yer almayan, yalnızca lafla taahhüt ettiği 3600 ek gösterge ile ilgili genel seçimlerin üzerinden tam 39 ay geçmesine rağmen hiçbir düzenleme yapılmadığını ve milyonlarca memur artan enflasyonun, dövizin, borçların, ekonomik krizin, mutfak yangınlarının altında 39 ayda ezildikçe ezildi.
3600 ek gösterge, çalıştıkça yoksullaşan, emekli olduğunda da açlık sınırı altında yaşamını sürdürmeye çalışan milyonlarca memurumuz için hayati önem taşıyor.  Memurlar geçinemiyor, İktidara defalarca bu sorunun çözümü için yaptığımız çağrılar, iktidar tarafından hep kulak ardı edildi"

NEDEN KAYNAK BULUNAMIYOR?
"3600 Ek Gösterge hakkını bekleyen milyonlarca memur için mi kaynak bulunamıyor?" diye soran Avukat İnan Savaş Yüksel, " Biliyoruz ki, ülkemizin kaynakları memurlarımızın 3600 ek gösterge hakkının karşılanması için fazlasıyla yeterli. Bu kaynakların halka aktarılmaması ise bilinçli bir tercihtir. 
Bu ülkenin namuslu dürüst ahlaklı memurları çalışmaları karşılığında hakkı olanı istiyorken, iktidar yine bir sonraki seçimde 3600 ek göstergeyi müjde diye duyuracak" diye konuştu. 

Başkan İnan Savaş Yüksel "Son olarak 3600 Ek gösterge hakkını bekleyen memurlarımıza bir söz de Çalışma Bakanlığı tarafından verildi. Bu yıl gerekli çalışmaların yapılacağı ve 3600 ek gösterge konusunun çözüleceği söylendi. Her zaman olduğu gibi yine 3600 ek gösterge hakkı, milyonlarca memura verilen bir vaat olarak kaldı" ifadelerini kullandı.
CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel sözlerini şöyle tamamladı: "Milyonlarca memur 3600 ek gösterge hakkı için, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarını bekliyor. İktidarımızda, yıllardır sözde vaatlerle ve içi boş müjdelerle bekletilen; öğretmenlerimizin, tüm sağlık çalışanlarımızın, polislerimizin, din görevlilerimizin, İnfaz Koruma Memurlarımızın, 3600 Ek gösterge talebini derhal hayata geçireceğiz"

Editör: Vitrin Haber