Sinop Eski Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, eski başkan Hamza İnce'nin kendisinin İl Genel Meclisi adayı gösterilmemesine tepki göstererek AK Parti'den istifa etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yapılanın önemli bir siyasi hata olduğunu kaydeden Zeki Yılmazer: "Siyasette geçmiş okul oluyor. Bunun adına da biz diyoruz ki siyasi tecrübe. Bunlar faydasını zararını görerek yaşanıyor. Siyaset 'ben' ile olmuyor 'biz' ile oluyor. Sayın Hamza İnce 2009-2014 yıllarında kendi başına aday oluyor, sağın bir adayı solun bir adayı var 3 bin oy farkla kaybediyor. 2014 geliyor 5 bin oyla kaybediyor. Artık bu sefer de diyor ki il genel meclisine aday olayım diyor. Yer verilmeyince de kendisini iki dönem aday eden partinin aleyhine partiyi karalayarak partiye oy vermeyin diyerek olmaz. Seni aday ederken iyiydi ya bu parti. 2004 de kaybettin 2009 da aday etti, kaybettin 2014'de aday etti. Hem partinin aleyhinde konuşacaksın, hem 'bir lokma ekmek verdiğim insanlar varsa bu partiye oy vermesin yapmasın' bunlar affedilir bir hata değil. Bu ülkenin beka meselesi varken sen koltuk vermediler istifa edeceksin. Toplayacaksın belediyede ekmek verdiğin adamları önce AK Partiyi destekleyin diyeceksin, sana koltuk verilmeyince AK Parti'ye oy verirseniz hakkım haram olsun diyeceksin. Bunlar ayıp şeyler. Arkadaşımız niyetini bozmuş koltuk için ama AK Parti'ye en ufak bir zararı olmaz aksine faydası olur inancındayım. 25 yıl kardeşim senden başka adam mı yok memlekette her seçimde adaysın! Hep de kaybediyorsun! 1 sefer kazandın onu da Zeki Yılmazer sayesinde kazandın. Zeki Yılmazer bağımsız aday oldu, solun oylarının bir kısmı vesilesiyle seçilmiş bir arkadaşımızdır Hamza 1999' da. Yoksa yine seçilemezdi ama durmuyor her seçimde aday! Bu sefer kademeyi aşağı aldı il genel meclisine, orada başkanlık yaparım hesapları yaptı herhâlde. Koltuğu vermeyince de partinin aleyhine veryansın yapıyor" diye konuştu.

PİŞMANLIK DUYDUĞU EN BÜYÜK KONU BU
Belediye başkanlığı döneminde kendisinin de AK Parti'den istifa ittiğinin hatırlatılması üzerine Sinop eski Belediye Başkanı Zeki Yılmazer: "İktidar partisinden istifa olur mu? 2006'da kaza geçirmem nedeniyle baya agresif oldum. Hala tedavilerim devam ediyor. Kırdığım insanlar var mı? Çok. Ama ben inanıyorum ki o gün kırdığım insanlar, bugün belediye başkanı adayıyım diyeyim hepsi benden fazla çalışır kazanayım diye. Bunda bir tereddüdüm yok. Niye iktidar partisinden istifa edilsin, sen mecliste kanun değiştirdin Sayın Cumhurbaşkanının sayesinde. Böyle bir yerden istifa olur mu? O günkü istifamın büyük bir hata olduğunu kabul ediyorum ve çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

SİNOP'UN İKTİDARA İHTİYACI VAR
Sinop'un sorunlarının çözümü için iktidar belediyeciliğine ihtiyacı olduğunu kaydeden Zeki Yılmazer sözlerini şöyle sürdürdü: "İlimiz için çok önemli konular var. Bu konuları da ancak iktidarla halledebiliriz. Biz Sinop' un kalınmasıyla ilgili her türlü fikri Ali Bey'e sunarız, iktidarın da gücünü arkamıza alarak Sinop'un her türlü sorununu çözeriz. O nedenle bu seçimlerde vatandaşlarımın özellikle belediye seçimlerinde iktidarla beraber yürümesinin Sinop'u seven ve Sinop'un kalkınmasını isteyen insanların hayallerine ulaşmasının merdiveni olacağını düşünüyorum ve buna davet ediyorum." dedi.