AK Parti Durağan İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, ilçede sanayi esnafı ile düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasını eleştiren CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker’e şahsi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile cevap verdi. Açıklamasında, CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker’in kulaktan dolma yanlış bilgilerle kendisine suçlamalarda bulunduğunu belirten AK Parti Durağan İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, Eker’in yaptığı açıklamanın başta sona kadar gerçeklerle alakası olmayan bir beyanat olduğunu söyledi. Yıldırım; “CHP ilçe başkanının kaleme aldığı, zihniyeti gibi zelil şu yazının neresini düzeltsem bilemiyorum.

Zat-ı şahanelerinin çağrısını dikkate alarak sanayi esnafı ile toplantı yaptığımızı belirtmiş. Hayır. Her ne kadar kendileri bu çağrıyı 15 günde bir yapsa da biz sanayi arazisi işlemleri sona erdiği ve artık İnşaat aşamasına geçileceği için toplantı yaptık. Yoksa bu zatın bugüne kadar hayırlı ve yerinde bir çağrısını ben hatırlamıyorum. 

Belli ki toplantıya not alsın diye gönderdiğin zat sana eksik aktarmış. Ya da sen kasten işine geldiği gibi duydun. Cümlemin doğrusunu buradan tüm kamuoyuna tekrar söylüyorum: ‘’Bizim amacımız ve gayretimiz Durağan’da faaliyet gösteren tüm sanayi esnafının dükkan sahibi olması. Siz dükkan alın diye biz ne gerekirse yapacağız. Şayet ben almak istemiyorum diyen varsa kendisine dükkan sahibi bulup getirse de olur. Aksi halde boşta kalan dükkanları birileri alır. Çünkü en az sanayi esnafı sayısı kadar dükkan yapılacak. Bu durumda sanayi sitesini başkalarına peşkeş çektiniz dedikodularını duymak bizi üzer” dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI OLURSAM İTFAİYEYİ YIKIP YERİNE SANAYİ SİTESİ YAPACAĞIM VAADİN DÜN GİBİ HATIRIMDA
Açıklamasında CHP Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker’in belediye başkanlığı vaatleri arasında itfaiye binasını yıkıp yerine sanayi sitesi yapma fikri olduğunu hatırlatan AK Parti Durağan İlçe Başkanı Hasan Yıldırım, 2 dönüm arazide 10 dükkan yapmayı düşünen bir zihniyetin şu anda 40 dönüm arazi üzerinde kurulması planlanan projeyi yetersiz bulduğunu söyledi. Yıldırım; “Sanayi sitesi kooperatifinin ana sözleşmesini okumuş olsan ‘Dışardan gelip birileri alır ifadesinin’ sözleşmeye zaten aykırı olduğunu bilirdin. Zira bu sözleşme der ki; kooperatife üye olacak kişi Sinop ili sınırları içerisinde aktif faaliyet göstermelidir.

Son olarak belediye başkanı olursam itfaiyeyi yıkıp yerine sanayi sitesi yapacağım vaadin dün gibi hatırımda. 2 dönüm arazide 10 dükkan yaparak sanayi sorununu çözeceğini iddia edecek kadar vizyonu kıt bu zat, bizim küçük sanayi alanı olarak belirlediğimiz 40 dönüm araziyi yetersiz bulmuş. Haklı. Küçük sanayi dükkanları en az 1000 metrekare olmalı. Fabrikalara da 40ar 50şer metrekare yer ayırdık mı tamam bu iş.
Sahi ne demişti Sayın Engin Altay? ‘’İktidar dünyanın en iyi işini de yapsa alkışlayacak değiliz.‘’

Bu vesile ile küçük sanayi sitesi projemizde artık sona gelindiğini, arsa ve yasal prosedürlerin tamamlandığını ve 30 Ekim’de yapılacak kooperatif kongresinden sonra sanayi esnafımızın istek ve şevkine bağlı olarak en kısa zamanda inşaatın başlayacağı müjdesini de siz değerli halkımıza vermekten onur ve gurur duyarım. Süreçte desteğini esirgemeyen milletvekilimiz, il başkanımız, kaymakamımız, belediye başkanımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili personelleri ve tüm teşkilatımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber