Yeniden Refah Sinop Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi pandemi kuralları çerçevesinde kısıtlı katılımla Özcanlar Pansiyonda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ve divanın teşekkülü ardından gündem maddelerine geçildi. Divan başkanlığını Yeniden Refah Partisi Sinop İl Başkanı Mustafa Çınar'ın yaptığı genel kurulda pandemi gereği gündem maddeleri hızlı şekilde yerine getirilerek seçimlere geçildi. Seçimlere tek liste olarak giren Sedat Koca, oyların tamamını alarak merkez ilçe başkanlığı görevine seçildi. 

SİYASETTE NEZAKETİ GETİRECEĞİZ
Kongrenin hayırlı olmasını dileyen ve yönetime başarılar dileyen Yeniden Refah Partisi Sinop İl Başkanı Mustafa Çınar, hiç bir zaman kavga siyaseti yapmayacaklarını söyledi. 

Ülkenin birlik beraberliğe ve yapıcı siyasete ihtiyacının olduğuna dikkat çeken Çınar; "Siyasette sürekli bir kutuplaşma var. Biz hiç bir tarafta değiliz. Biz ülkenin selameti tarafındayız. Ben kendimi bildim bileli ülke darboğazdan geçiyor. Bakın merhum Erbakan hocamızın 20-30 yıl önce söylediği söylemler tek tek gerçekleşiyor. Bizim partimizde görev alacak arkadaşların başları dik alınları açıktır. Kimseye diyet borcumuz yoktur. Hocamızın çizgisi bellidir. Biz Türk siyasetine nezaketi ve barış dilini getireceğiz. Bizler bunun için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi. 

Türkiye'nin dış borç için bir yılda 30 milyar dolar faiz ödediğini belirten Çınar; "Geçmişte 54. hükümet döneminde Türkiye bir kuruş borç almadı. Şu anda sadece yurt dışından aldığımız borç için 30 milyar dolar faiz ödüyoruz. Bu korkunç bir rakam. Düşünsenize bu paranın Türk ekonomisine harcandığını" diye konuştu. 

Başkan Çınar Sinop il kongresinin ise 22 Mayıs Cumartesi günü yapılacağını da sözlerine ekledi. 

Merkez ilçe Başkanı Sedat Koka'da tüm teşkilat üyelerine teşekkür ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

MERKEZ İLÇE YÖNETİMİ
Bu arada Sedat Koka Başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: Hasan Konukçu, Mehtap Koka, Burak Aydın Yılmaz, Bora Tuncel, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Sütçü, İsmail Bağ, Hüseyin Ceylan, İrfan Öztürk, Ahmet Buluş, Ceyhan Liman, Hakan Yavuz, Vedat Koka, Remzi Başak ve Erkan Koka. Disiplin Kurulu: Osman Kahraman, Nihat Soylu ve Cihan Gür.

Editör: Vitrin Haber