Sinop doğumlu olan Selamet, Refah ve Saadet Partisi Kurucu Genel Başkan ve eski Başbakan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin il başkanlığı kongresine katılmak üzere Sinop'a geldi. Sabah saatlerinde Sinop'ta esnaf ziyaretlerinde bulunan Erbakan, öğleden sonra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 1. olağan il başkanlığı kongresinde partililer ve Sinoplularla buluştu. Kendisine hediye edilen Sinopspor atkısını takan Fatih Erbakan, büyük tezahüratlar eşliğinde ve 'Başkan Erbakan' sloganları arasında salona girerek coşkulu kalabalığı selamladı. 

Divan başkanlığını Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Aşıla'nın yaptığı kongrede, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Sinop İl Başkanı Mustafa Çınar, başta Genel Başkan Fatih Erbakan olmak üzere tüm haziruna katılımları için teşekkür etti. 

HOCAMIZIN HAKLI TEZLERİ BU GÜN TESCİLLENMİŞTİR
Kongrenin hayırlı olmasını dileyen Çınar, Yeniden Refah Partisinin Türk siyaset tarihine damga vuran bir siyasi hareketin devamı olduğunu söyledi. 

Mustafa Çınar; "Milli Nizam Partisinden Milli Selamet Partisine, Fazilet Partisinden Refah Partisine, oradan da Yeniden Refah Partisine, yani Milli Görüş davasının birer temsilcileriyiz. Milli Görüş davasının birinci 40 yılında merhum başbakanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın yıllar önce ortaya koyduğu siyasi tezler, bugün birçok siyasi çevreler ve halkımız tarafından kabul görmektedir. Erbakan hocamızın hayattayken, onun düşünce ve tezlerini anlayamayanlar, bugün hocamızın ne denli isabetli tezler ortaya koyduğunu idrak etmekteler. Hocamızın ve Milli Görüş davasının haklı tezlerinin bugün tescillenmesi bizleri memnun etmekle birlikte, kaybedilen zaman bizleri üzmüştür. Ülkemize ve mazlum İslam coğrafyasına zaman kaybettirmişti" dedi. 
Çınar sözlerinin devamında; “Toplum içine çıktığımız zaman alnımız açık başımız dik olsun. Partimizin geçmişte yüzümüzü kızartacak, ülkemizin hak ve menfaatlerini zora sokacak hiçbir dış ve iç politikası asla olmamıştır. Yeniden Refah Partimiz Milli Görüş’ten devraldığı ikinci bir 40 yıl dava mirasını daha güçlendirerek ileriye taşımaya adaydır ve tek iradedir” diye konuştu.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk'de yaptığı konuşmada, salonda toplanan büyük kalabalık ile Sinop'un tarih yazdığını kaydetti. 

İKİNCİ 40 YILIN MEYVELERİ SİNOP'TA DA TOPLANACAK
Kongrede Sinoplulara seslenen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın 40 yıl ekmiş olduğu tohumların meyvesinin ikinci 40 yılda Yeniden Refah Partisi olarak Sinop’ta da toplanacağını söyledi. 
Sinop'un kendileri için ayrı bir önem taşıdığını belirten Erbakan; "Hem Seyyid Bilal Hazretlerinin beldesinde olmak, hem de Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın memleketinde, doğduğu yerde olmak bizler için büyük onur kaynağıdır. Sinop’un kalbimizde yeri farklıdır. Bütün Milli Görüşçüler için de yeri farklıdır. Çünkü bizleri şuurlandıran, bizleri Milli Görüş davası ile tanıştıran merhum liderimizin doğduğu yer olması hasebiyle Sinop'a stratejik olarak, manevi olarak son derece büyük önem veriyoruz. İnşallah ikinci 40 yılda, birinci 40 yıldan daha da farklı olarak, birinci 40 yılın daha da fevkinde Yeniden Refah Partimize Mili Görüşümüze Sinoplular destek vereceklerdir. Erbakan Hocamızın 40 sene ekmiş olduğu tohumların meyvesi inşallah ikinci 40 yılda Yeniden Refah Partisi olarak Sinop’ta da toplanacaktır” ifadelerini kullandı. 

EN BÜYÜK SORUNLARDAN BİRİ İŞSİZLİK 
Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin genç işsizler olduğunu dile getiren Erbakan, ülkede 1,5 milyon üniversite mezunu gencin işsiz olduğunu savundu. Türkiye'deki toplam işsizlerin sayısının ise 10 milyonu aştığını öne süren Erbakan, şunları söyledi: "Avrupa'da birçok ülkenin nüfusundan fazla işsizlerimiz var. Sadece 2020 yılında 40 bin 700 şirket kapandı. Bu, nereden baksanız 1 milyon insanın işsiz, aşsız ve ekmeksiz kalması demek. İşsizliğin hangi noktaya geldiğinin bir ispatı da bu. Yine bakıyorsunuz, vatandaşların bankalara olan borçları 2002 yılından bugüne 150 misli artış göstermiş. Biz burada siyaset değil, matematik yapıyoruz."

Erbakan, Türkiye'nin her açıdan kurtuluşunun milli görüş geleneğinde olduğunu, bunun için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Fatih Erbakan, ilk defa Sinop’ta bu kadar kalabalık bir kongre yapıldığını da sözlerin ekledi.

Fatih Erbakan'a konuşmasının ardından Sinoplu İş Adamları Derneği Genel Sekreteri Barbaros Baltacı ve Sinop Şube Başkanı Yılmaz Öz tarafından bir tablo hediye edilerek Genel Bakan turgay Öztürk'ün selamı iletildi.

Bu arada tek listenin katıldığı kongrede mevcut başkan Mustafa Çınar, oyların tamamını alarak tekrar il başkanlığına seçildi.

Kongreye; Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcıları Naim Öztürk ve Mehmet Aşıla, MKYK üyeleri Mustafa Barutçu ve Samet Şişman, Büyük Birlik Partisi Sinop İl Başkanı Tahir Şahin, Sinop çevre illerin il, ilçe ve teşkilat başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Vitrin Haber