Can Ergün Atabek yaptığı açıklamada; “ Bizler her gün, şiddetle iç içe yaşayan bu toplumun kadınları gibi, Sinop TİP'li kadınları olarak bugünün tarihini, günde kaç kadın öldürüldüğünü anlatmak istemiyoruz. Biz bugün önce kendimize daha sonra tüm ilgili makamlara sorular sormak istiyoruz” dedi. 

‘Hiçbir erkek sadece boşanmak istediği veya boşandığı için karısı, annesi veya kız kardeşi tarafından öldürülmüyor’ diyen Türkiye İşçi Partisi Sinop İl Kadın Sorumlusu Can Ergün Atabek açıklamasını şöyle sürdürdü; “ Neden hiçbir erkek karısı tarafından tehdit edildiği için koruma talebinde bulunmuyor? Hiçbir erkek, üstelik öldüren, tehdit eden kendisi olduğu halde kimlik ve şehir değiştirmek, sevdikleri ve ailesiyle bağını koparmak gibi şeylere maruz kalmıyor? Hiçbir erkek için belediye " gece istediği yerde inebilir " gibi bir önlem almak zorunda kalmıyor? 
Namus nedir? Neden sadece namus denince kadın akla gelir? Neden kadının namusunu  korumak erkeğe aittir? Neden işe alımlarda hiçbir erkeğe ," evlimisin? Çocuğun var mı? Karın izin verir mi ? gibi sorular yöneltilmiyor? Doğumdan sonra izin neden sadece kadına veriliyor? Kreş neden sadece kadının derdi oluyor?  Şimdi bu nedenler ne kadar  can yakıcı değil mi    Gündelik hayat, geleceğimiz için büyük sorunlar olduğu gün gibi ortada . Çözüm için bir şeyler yapılmadığı da.
 Devlet, belediye, hukukçular, stklar, psikologlar, sosyologlar, eğitimciler ne yapmadı, bizler ne yapmadık?  Soruyoruz, ve bu sorular çözüm için dönüşene kadar sormaktan vazgeçmeyeceğiz. 
Biz kadınlar, yaşam hakkımızı, kendimiz için, gelecek için, toplum için, savunmaya devam edeceğiz.
 Bu sorulara toplumda dönüşüm sağlayana kadar ve  daha da arttırarak devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. susmayacağız. Hep birlikte yaşamayı öğreneceğiz”.

Editör: Vitrin Haber