Vatan Partisi Sinop İl Başkanlığı tarafından terör örgütü PKK’nın Gara bölgesinde 13 savunmasız vatandaşımızı şehit etmesine, düzenlenen basın toplantısıyla tepki gösterildi.

Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan basın toplantısında konuşan Vatan Partisi Sinop İl Başkanı Sebahattin Canik, terör örgütü PKK’nın kaçırarak yıllardır mağaralarda kapalı tuttuğu silahsız insanları başlarına kurşun sıkarak katlettiğini hatırlattı. 

HDP, PKK'NıN ASKERLİK ŞUBESİ GİBİ ÇALIŞIYOR
HDP'nin, PKK’nın siyasi kolu olduğunu belirten İl Başkanı Sebahattin Canik sözlerini şöyle sürdürdü: "Değerli basın mensupları, değerli arkadaşlarım. Ülkemizi bölmek, güçsüz düşürmek için ABD emperyalizmi ve onun çizgisindeki AB emperyalist devletleri, vatanımıza ve milletimize ara vermeksizin saldırmakta ve bizi kuşatmaya çalışmaktadır. Bu saldırıları göğüslemek için devletimiz, hükümetimiz, ordumuz ve polisimiz kahramanca mücadele etmektedir. İşte Irak’ın kuzeyindeki Gara denilen yere yapılan operasyon, bu mücadelenin şimdiki halidir. Bu operasyonda PKK 13 canımızı infaz etmiştir. Toprağa düşen şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Ama yas tutmuyoruz. Gara düşmüştür. Muzaffer ordular ve savaşan milletler yas tutmazlar.
Şimdi yapacağımız şey PKK’ya siyasi destek sunan ve ana askerlik şubesi gibi hizmet sunan HDP’nin kapatılması talebimizi yükseltmektir. Kahrolsun PKK, kahrolsun Amerikan emperyalizmi. HDP kapatılsın. HDP, PKK’nın siyasi koludur. HDP eşittir PKK. 

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE PAZARLIK YAPILMAZ
Biden tayfası 13 şehit üzerinden iç cepheyi bozmak için psikolojik harp yapmaktadır. Diyorlar ki; 'barışçıl yollarla bu insanlar kurtulabilirdi'. Oysaki terör örgütü ile pazarlık onu muhatap almaktır ve meşrulaştırmaktır. Biz bu oyuna gelmeyiz. Çünkü biz biliyoruz ki Türkiye güvenliğini müzakere ile barış masası ile değil, silahla çözebilir. Yine Biden yanında saf tutanlar, HDP ile kol kola olanlar, HDP’nin kapatılmasını engelleme gayretindedir. Hem PKK’nın alçakça katlettiği şehitlerimizi öldürmenin suçunu ordumuza ve devletimize yıkıp 13 can için üzüldüklerini, yas tuttuklarını söyleyerek tam bir iki yüzlülük yapmaktalar.

Yürekleri Türk ordusunun başarısı için değil, yenilgisi için çarpmaktadır. Ve bu yenilginin pususuna yatıp iktidar hesapları yapmaktalar. Fakat onlar ABD emperyalizmi ve onun maşası PKK’nın yenilgisini ve bozgununu paylaşacaktırlar. Buradan en gür sesimiz ile haykırıyoruz , kahrolsun ABD emperyalizmi. Kahrolsun PKK.  HDP kapatılsın. Yaşasın tam bağımsız üreten Türkiye"
Basın toplantısında parti örgütü üyeleri de hazır bulundu.

Editör: Vitrin Haber